Skip Navigation Links

Kriz varsa çare de var kampanyasına karşılar!!!

İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu 'kriz varsa çare de var, eve kapanma pazara çık' sloganlarıyla tüketimi erteleme çağrısında bulundu.

Ekonomi   A+a-

İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu “kriz varsa/" target="_blank">varsa çare de var, eve kapanma pazara çık” sloganlarıyla tüketimi erteleme çağrısında bulundu.
Asıl krizin küresel kapitalizmin özünden kaynaklandığını savunan İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Selçuk Sağlam, krizin Türkiye ayağında asıl sorumlularının siyasal iktidar olduğunu iddia etti.
Marksist ekonomide halkın pazara çıkmayıp eve kapanmasına ‘eksik tüketim teorisi’ denildiğini vurgulayan Selçuk Sağlam; “çünkü emekçilerin gelirleri üretime paralel artmamıştır. Bu da tüketim maddelerine olan talebin yetersizliğini ortaya koyar. Günümüzde emekçilerin, kobilerin, küçük çiftçilerin gelirlerinin azaldığı işsizlerin %25’lere tırmandığı, ülke nüfusunun %65’inin yoksulluk sınırında olduğu süreç yaşanırken ülkenin zenginliklerini elinde bulunduran kapitalistler ve işbirlikçilerin kendi varlıklarından ve gelirlerinden bir kısmını emekçilerin ve yoksulların yararına sunmamaktadır.
Siyasal iktidar ve kendilerine muhalefetim diyen bazı partilerde acz içinde kalarak adeta sistemden yararlanmaktadırlar. Yaşamlarını idame etmeye, kredilerler kısıtlı harcamalarla ekonomik krizi atlatmaya çalışan emekçiler ve yoksullar giderek artan ruhsal travmalara sürüklenmektedir. Kriz mağdurları bizler taleplerimiz yerine getirilmediği sürece pazara çıkmayacağız” şeklinde konuştu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet