Skip Navigation Links

Genç Girişimcilere 27 Bin Lira Hibe

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Hatay il Başkanı Çağrı Belibağlı, TOBB, İŞKUR, KOSGEB ortaklaşa proje ile ilk defa girişimci olmak isteyenlere 27 Bin li

Ekonomi   A+a-

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Hatay il Başkanı Çağrı Belibağlı, TOBB, İŞKUR, KOSGEB ortaklaşa proje ile ilk defa girişimci olmak isteyenlere 27 Bin lira Hibe desteğinde bulunulacağını söyledi.
Hatay Genç Girişimciler Kurulu İl Başkanı Çağrı Belibağlı, KOSGEB ve İŞKUR ile imzalanan protokol neticesinde Girişimcilik Eğitimi Destek Programı Ekim ayı içerisinde başlayacağını bildirdi.
TOBB Hatay Genç Girişimciler Kurulu İl Başkanı Çağrı Belibağlı, Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin, Girişimcilik Eğitimi’ ne katılabilmeleri için İŞKUR Müdürlüklerine ve KOSGEB Hatay Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiğini söyledi.
İskenderun İşkur’a başvuran işsizlik kayıt belgesi olan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan girişimcilerin bu eğitim programından faydalanabileceklerini kaydeden Belibağlı, “İŞKUR’ a kayıtlı olan ve iş yeri açmak isteyen girişimcilerimizin KOSGEB’ e sundukları projelerinin onaylanması akabinde projelerini hayata geçirebilirler. İstihdama ve ekonomiye katkıda bulunma fırsatını yakalayarak kendi işyerini büyütebilir ve genişletebilirler” dedi.
TOBB Hatay Genç Girişimciler Kurulu İl Başkanı Belibağlı, kurul olarak da, hem başvuru esnasında hem de eğitim sonunda KOSGEB’ e sunacakları projelerinin hazırlanmasında, vatandaşlara ihtiyaçları olan her konuda yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti.
Belibağlı programın amacı ve gerekçesini “Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, Başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, İş Geliştirme Merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi, İstihdamın artırılması, Yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi” olarak açıkladı.
Belibağlı, uygulamalı girişimcilik eğitiminin, Minimum 60 saatlik eğitim ve atölye çalışmasından oluşan eğitim programını kapsadığının altını çizerek şunları kaydetti: “Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri egzersizleri yapılması ve iş planı hazırlanması. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri KOSGEB veya diğer kurum ve kuruluşlar (üniversite, İŞKUR, meslek kuruluşu, belediye v.b. tarafından düzenlenebilir. Eğitimler, genel ve özel hedef grupları (gençler, kadınlar, dezavantajlı gruplar) için düzenlenir, Eğitimlere katılanlardan ücret alınmaz.”
Destek unsuru ve oranını hakkında da bilgi veren Belibağlı, işletme kuruluş desteğinin geri ödemesiz 5 bin TL, destek oranının Kadın veya özürlüye1 ve 2. bölge için %60, 3.ve 4. bölge için ise %70 olduğunu, Kuruluş dönemi Makine, Teçhizat ve ofis donanım desteğinin 10-12- 70 bin TL, işletme gideri desteği ile Sabit Yatırım Desteğinde 1. ve 2. bölge için Kadın veya özürlü girişimci %70, 3. ve 4. bölge Kadın veya özürlü girişimci %80 destekleneceğini sözlerine ekledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet