Skip Navigation Links

Mersin’de Gadir Hum Bayramı Kutlandı

Arap Alevilere özgü Gadir Hum bayramı binlerce kişinin katılımıyla Mersin’de coşkuyla kutlandı.

Mersin’de Gadir Hum Bayramı KutlandıWeb
TV

Gündem   A+a-

 Merkezi Mersin’de bulunan aralarında Arap Alevilerin yoğun olduğu Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği, Gadir Hum bayramını kutladı.
 
Açılış duasını Şeyh Ali Yıldız yaptı. Deyişlerle devam eden programın ardından kısa bir konuşma yapan Toroslar Cemevi Başkanı Hüseyin Değerli, “Alevilerin Hz. Ali’ye duydukları sevgiyi saygıyı kelimelerle ifade etmek kadar zor bir şey yoktur. Aleviler sevgisinden kederinden Nevruzda, cemde kendini Hz. Ali ile birleştirir. Dar ağaçlarına meydan okuyan Pir Sultan Abdal’ın, derisi yüzülerek öldürülen Hallac-ı Mansur’un, 12 imamların yolundadır Aleviler. Aleviler her geçen yüzyılda kendini yenilemektedir. Ülkemizde birlik beraberliğini istiyoruz. Dış güçler ülkemizden elini çekmeli, ülkemize sahip çıkmalıyız. Fırsatçılara, fesatçılara izin vermeyelim. Türk’ü, Kürt’ü, Alevi’si, Laz’ı Çerkez’i gelin hepimiz bir olalım.” diye konuştu.
 
Ardından söz alan Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Verde, yeni binalarının açılışında emeği geçenlere ve destek sunanlara teşekkür etti. Verde, “Bizler sadece Hz. Ali’nin yolundan gitmekle değil Ali’nin doğrularıyla hareket edeceğiz. Hz. Ali’nin düşmanıyla da mücadelemizi sürdüreceğiz. Bayramlarımızın olması bir arada dayanışma içinde olmamız içindir. İnancımızı kültürümüzü tanıyalım ve tanıtalım.
 
Program, Arap Alevilere özgü olarak hrisi yemeği dağıtımı devam etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mersin’de Gadir Hum Bayramı Kutlandı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet