Skip Navigation Links

Halil Şahin'e 2 Birincilik Ödülü Birden !!

İzmir Demir Çelik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin, Ege Bölgesi İhracatçılar Birliğinden ''2009 Yılı Üretimden İhracata'' Birincilik Ve

Ekonomi   A+a-

İzmir Demir Çelik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin, Ege Bölgesi İhracatçılar Birliğinden ‘’2009 Yılı Üretimden İhracata’’ Birincilik Ve Ege Demir Ve Demirdışı Metaller İhracatçılar Birliği’nden Demir-Çelik Sektöründe En fazla ihracat yapan firma olması nedeniyle ödüllerini Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın elinden aldı.

Küresel ekonomik krizin yaşandığı 2009 yılında gerçekleştirdikleri ihracatla Türkiye’nin ihracatının 102.1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmesine büyük katkı sağlayan Egeli ihracatçılar, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından ödüllendirildi. Ödül töreninde ihracat şampiyonlarının ödüllerini Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan verdi.

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen, “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni” İzmir Hilton Oteli’nde gerçekleştirildi. Ödül törenine Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Milletvekilleri İsmail Katmerci, Tuğrul Yemişçi, Mehmet Ali Susam, Erdal Kalkan ve Selçuk Ayhan, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Mehmet Salih Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve 400 civarında konuk katıldı.
Ödül töreninde konuşan Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, küresel kriz ortamında ihracatın 100 milyar doların üzerinde kalma başarısında Egeli ihracatçıların büyük bir payı olduğunu söyledi.Ege Bölgesi’nden yapılan ihracatın Türkiye için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Çağlayan, “İzmir deyince akan sular duruyor. İzmir özellikle tarım ihracatında çok önemli değere sahip. Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanlığı’na geldikten sonra ilk ziyaret ettiğim kurum Ege İhracatçı Birlikleri olmuştu ve Ege İhracatçı Birlikleri’nin 12 ihracatçı birliğinin başkan ve yöneticilerinden sorunlarını detaylı şekilde aldım” dedi.
“100’ler Ligi’nden düşmeyeceğiz”
Türkiye ihracatını el ele tutuşarak kriz ortamında 100 milyar dolar seviyesinin üzerinde tutmayı başardıklarını vurgulayan Çağlayan şöyle konuştu; “Ne yapıp edeceğiz, Türkiye’yi 100’ler liginden düşürmeyeceğiz. Bunda Egeli ihracatçıların katkısı büyük. Bu başarıda 1 centlik bile ihracat katkısı olan ihracatçılarımız dahil herkesi kutluyorum.”Küresel ekonomik krizde tüm Avrupa ülkelerinde ticaret hacminde önemli bir daralma yaşandığına işaret eden Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin Avrupa ülkeleri kadar daralmadığını ifade etti. “Ülkelerin iflas ettiği, çok zor durumlarla karşı karşıya kaldığı bir ortamda çok şükür hiçkimsenin burnu bile kanamamıştır. Türk özel sektörü bu krizden alnının akıyla çıkmıştır” diye konuşan Çağlayan, Türkiye ihracatının değer bazında yüzde 22, miktar bazında da yüzde 7 oranındaki daralmaya karşı yeniden toparlamak yönünde çaba sarf edeceklerini kaydetti. Çağlayan sözlerini “Bu ülkenin motoru ihracattır. Duracak dinlenecek vaktimiz yok. Yapmamız gereken çok iş var. Durmak yok yola devam” diyerek bitirdi.
“Türkiye’ye ihracatı İzmir öğretti”
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, İzmir’in başta tarımsal ihracat olmak üzere ihracatta önemli bir yeri olduğuna değinerek “Türkiye ihracatı İzmir’den öğrendi. Bu başarı daha sonra dalga dalga diğer illere de yayıldı. Bugün 12 tane ilimiz 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştiriyor” dedi. Finansal krize rağmen 100 milyar doların üzerinde ihracat yapmanın büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Büyükekşi, Anadolu’nun dört bir yanından gerçekleşen ihracatın daha fazla artması için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.
“6.5 milyar dolar katkı yaptık”
EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu da, 2009 yılında Türkiye’nin 102.1 milyar dolarlık ihracatına Ege İhracatçı Birlikleri olarak 6.5 milyar dolarlık bir katkı koyduklarını hatırlatarak “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023’te 500 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalayacağımıza ve bunun haklı gururunu Türkiye’mize yaşatacağımıza olan inancımı da paylaşmak istiyorum” dedi. Yüksek döviz kazandırıcı faaliyetlerinden dolayı bir Dış Ticaret Sermaye şirketine özel birincilik ödülü ve 12 birliğin her birinde ihracatçı veya imalatçı-ihracatçı bazında belirlenmiş en fazla ihracat kaydı olan ilk 3 firmaya başarı ödüllerinin verileceğini belirten Türkmenoğlu, mutluluklarını paylaşan herkese teşekkür etti.

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise, ihracatçıların hizmetlerini aksatmadan yürütebilmeleri için tüm bürokratlarının kolaylık sağlayacağını dile getirdi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet