Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Belben Zamanı Paylaşma Zamanı

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan UNESCO Hatay Gastronomi Evi yeniliklere imza atmaya devam ediyor.

Belben Zamanı Paylaşma ZamanıWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan UNESCO Hatay Gastronomi Evi yeniliklere imza atmaya devam ediyor.
Hatay’ın yöresel ve unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini misafirleriyle buluşturan Hatay Gastronomi Evi, bu kez de belben yapımı atölyesine ev sahipliği yaptı.
Yaz mevsiminin sona ermeye başlamasıyla kışlık yiyecek hazırlıklarını yapan Hataylı kadınlar, soğuk kış günlerinde evlerden eksik olmayan incir belbeninin püf noktalarını Hatay Gastronomi Evi’nde bir kez daha öğrendi.
Üzüm ve incirin bol olduğu bugünlerde incir belbeni yapan kadınlar, bu eşsiz tatlıyı yaparken hem eğlendi hem de yapımın püf noktalarını öğrendi.
HATAY’IN LEZZETLERİ KOOPERATİFLER ARACILIĞIYLA DÜNYAYA YAYILACAK
Atölye çalışmasının sonunda düşüncelerini paylaşan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Savaş, “İncir ve üzümün bol olduğu bu zamanda herkes belben yapabilir. Yaptıktan 1 hafta sonra hazır olan bu lezzet sofralarımızda yer almalı. Yaptığımız çalışmalar ile şehrimize ait lezzetleri kooperatifler aracılığıyla uluslararası arenada tanınır kılmayı hedefliyoruz. Bu ve bunun gibi atölyelerimizin devamı gelecek” dedi.
Atölye sonrası yaptığı ürünleri sergileyen kadınlar, yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.
 
 
 
 
 
 
 
 
Belben Zamanı Paylaşma Zamanı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş