Skip Navigation Links

Okulların Açılış Tarihi 9 Eylül..

MEB duyurdu: Okullar ne zaman ve hangi tarihte açılacak? Yaz tatili ne zaman bitecek? İşte 2019-2020 takvimi!

Okulların  Açılış Tarihi 9 Eylül..

Eğitim   A+a-

 Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala özellikle öğrenciler ve velileri arama motorlarından "Okullar ne zaman açılacak?" sorusunun yanıtını aramaya başladılar. Şu an yaz tatili devam etse de yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile okul heyecanı da başlayacak, öğrenciler arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşacaklar. Üç aylık yaz tatilinin bitmesine az bir zaman yeni dönem için okul hazırlıkları da başladı. Gözlerini Milli Eğitim Bakanlığı'na çeviren öğrenciler için gerekli açıklama yapıldı. Yeni eğitim yılı takvimini merak edenler için MEB gerekli açıklamayı yaptı. Buna göre; okullar ne zaman açılacak? Yeni eğitim öğretim yılı ne zaman başlıyor? MEB takvimi belirledi!
Haziran ayında karnelerine kavuşan öğrenciler üç aylık yaz tatilinin tadını çıkarıyorlar. Tatilin bitmesine az bir zaman kala ise yeni eğitim yılı için hazırlıklar yapılmaya başlandı. "Okullar ne zaman açılacak?" sorusuna yanıt arayan öğrenciler ve veliler ise en doğru ve en güncel bilgileri öğrenmek istiyorlar. Aynı zamanda yeni eğitim yılı takvimine ulaşmak isteyenler ara tatil tarihlerini de merak etmekte. Buna göre; okullar ne zaman açılacak? 2019 -2020 eğitim öğretim yılı ne zaman başlıyor? İşte Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni eğitim dönemine ilişkin açıklamalar..
 
OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 2019 – 2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YLI NE ZAMAN BAŞLIYOR? MEB DUYURDU!
Okullar bu yıl 9 Eylül tarihinde başlayacak ve yeni sisteme göre 18 Eylül tarihine kadar devam edecek.
 
2019 – 2020 YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEB TAKVİMİ
 
İLK ARA TATİL NE ZAMAN?
 
İlk ara tatil 18-22 Kasım tarihlerine denk gelecek.
 
1. DÖNEM NE ZAMAN BİTECEK?
 
1. dönem 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecek. İkinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak.
 
İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?
 
İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 arasında yaşanacak. 13 Nisan 2020'de ikinci dönem başlayacak.
 
2020 YAZ TATİLİ NE ZAMAN?
 
19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatili başlayacak.
ÖĞRETMENLERİN TAKVİMİNDE DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?
 
Yeni çalışma takvimi ile öğrenciler, ara tatillerde dinlenme fırsatı elde etmenin yanında, öğrendiklerini kontrol edecek ve öğrenmelerini derinleştirecek. Ara tatiller öğrencilerin olası öğrenme eksikliklerinin derinleşmeden ve yeni konular eklenmeden telafi edilebilmesi için uygun bir zaman olarak planlandı.
 
Öğretmenlerimizin tatil takviminde ise değişiklik olmayacak. Sadece eğitim yılı kapanışı ve açılışındaki seminer dönemlerinin birer haftası yıl içerisinde alınacak. Öğrencilerin tatilde olduğu ara dönemler, öğretmen ve okulların kurumsal işleyişe yönelik ara değerlendirmelerle gerekli iyileştirmeleri yapabilmeleri için de bir fırsat olacak. Ara Tatillerde veli toplantıları, zümre toplantıları, mesleki gelişim çalışmaları, kişisel ve sosyal gelişim etkinlikleri, okulların fiziki yenilenmeleri yapılacak.
Bunun yanı sıra bir ana tema başlığında; bilim, kültür, sanat ve spor alanında etkinlikler planlanacak. Çocukların ara tatillerde huzurevleri ziyaretleri, yardımlaşma faaliyetleri, aile ziyaretleri, okul kulüp çalışmaları gibi toplumsal fayda çalışmaları yapmalarına imkân tanınacak. Okul öncesi, ilkokul 1.sınıf, ortaokul 5. Sınıf ve ortaöğretim 9. sınıf öğrencilerine uygulanan Oryantasyon Eğitimi okul açılmadan önceki hafta hayata geçirilmeye devam edecek.
'Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre, ilk ve ortaokulda teneffüs süreleri 10 dakikadan 15'e çıkarıldı.
Kaynak :Sabah
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet