Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hızlı Kilo Vermek İçin Sağlığınızdan Olmayın

Fazla kilolarından rahatsız olanların hızlı kilo verebilmek için uyguladıkları popüler ve şok diyetlerin

Hızlı Kilo Vermek İçin Sağlığınızdan Olmayın

Sağlık   A+a-

ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiğini ifade eden İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Diyetisyeni Eray Albayrak, kilo verme programının bireye özgü olması gerektiğine dikkat çekti.
 
Dikkat etmeden ve uygunsuz yollarla kendi başına kilo yönetiminde bulunmaya çalışanların sağlığının olumsuz etkilenebileceğini belirten Albayrak, “Birçok diyet rejiminin, tokluğu artıran çeşitli mekanizmaları uyararak vücut ağırlığı kontrolü sağladığı ileri sürülmektedir. Bu diyetler arasında karbonhidrat alımının azaltılması ilkesine dayananlar da oldukça popülerdir. Her geçen yıl, kilo kaybı ve korunumu için yeni yaklaşımlar, popüler diyetler adı altında ortaya çıkmaktadır. Bireye özgü olmayan, diüretik çaylarla dolu, uygun kalori değeri hesaplanmamış veya bir beslenme uzmanı kontrolünde hazırlanmamış popüler olan şok diyetler, sağlığa zarar vermekle kalmayıp, bu vücut ağırlığı kayıp sürecini kas ve su kütlesinden ağırlıklı kayıplarla geçirmeye ve kısa süre içinde diyete başladığımız kiloların daha üstünde bir değere ulaşmaya neden olabilmektedir. En vahim durum ise bu saçma diyetlerin metabolizmanızın düzenli çalışmasına ket vurmasıdır. Her beslenme programı bireye özgü düzenlenmelidir. Optimal yaşam kalitesine ulaşmada beslenme önemli bir yere sahiptir. Doğru beslenmenin yanı sıra, düzenli fiziksel aktivite ile hem fizyolojik, hem psikolojik iyilik haline ulaşılmış olunacaktır” dedi.
 
Zayıflama ürünlerine dikkat!!!
 
İnternet üzerinden veya dışarıdan satın alınan zayıflatıcı ürünlerin kimyasal içerikli olduğunu ve sağlığı olumsuz yönde etkileyeceği uyarısını yapan Eray Albayrak, “Zayıflamak için bilinçsiz çay ve ilaç kullanımı, son derece tehlikelidir. Bu ürünler, vücutta istenmeyen etkilere sebep olabilmektedir. Ayrıca mucize diye nitelendirilen zayıflama ilaçları, sadece sağlığınızı zayıflatacaktır. İçeriğinde tam olarak ne olduğu bilinmeyen ve adeta tehlike saçan zayıflama ilaçlarından uzak durarak, beslenme uzmanından destek alarak, sağlıklı zayıflamanız mümkündür” açıklamasında bulundu.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş