Skip Navigation Links

TARİHİ FIRSATI BU KEZ KAÇIRMAYALIM

Körfez Savaşından bu yana çözüm üretmek yerine ağlamak ve sızlanmayı daha çok yapan İskenderunlu'nun önüne tarihi bir fırsat geçti. İlk kez bir İskend

Ekonomi   A+a-

Körfez Savaşından bu yana çözüm üretmek yerine ağlamak ve sızlanmayı daha çok yapan İskenderunlu’nun önüne tarihi bir fırsat geçti. İlk kez bir İskenderun şirketi İskenderun Limanı Özelleştirme İhalesine katılacağını duyurdu.
TARİHİ FIRSATI BU KEZ KAÇIRMAYALIM
İskenderun bugüne kadar bir çok önemli fırsatı elinin tersiyle yitti. Yitip giden fırsatlar bir yana, ayağımıza kadar gelen en önemli fırsatın arefesinde İskenderun Limanı’na talip olan Butros’tan Emil ve Aksel Butros ile Sabay Denizcilik Sahibi Bülent Aymen’in de aralarında bulunduğu ALP-ATEŞ Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Ateş’in girişimi İşdünyasında sevinçle karşılandı.
Tarihi fırsatı kaçırmaması gereken İskenderun’un, liman özelleştirme ihalesine giren ALP-ATEŞ grubuna sonsuz destek vermesi, yine kentin değerlerinin kente kazanç olarak dönmesini sağlayacaktır. İskenderun’da kazandığını İskenderun’a yatıran şirketlere sahip çıkmak yerine duyarsız kalındığı takdirde, İskenderun tarihi bir fırsatı kaçırmış olacaktır.
Sevinçle karşılanan İskenderun merkezli girişimin önünde ciddi sorunlar bulunduğu, Mersin Limanı ‘nı işleten firmanın ihaleye paravan şirketler sokarak süreci uzatmak veya özelleştirmeyi iptal ettirmek gayretinde olduğu iddiaları gündeme bomba gibi düştü.
İskenderunlular’ın yapması gereken ise; İşdünyasından siyasetçisine kadar herkesin yoğun bir lobi oluşturarak, oyunları bozması ve de İskenderun’un hakkı olan limanın yine bir İskenderun şirketine kazandırılması sağlanmalıdır.
Bilindiği üzere en yüksek fiyat teklifini verecek firmanın alacağı İskenderun Limanı özelleştirme ihalesinde, ayak oyunlarının önlenmesi için tüm sivil toplumun, işdünyasının ve siyasi partilerin ortak hareket etmesi bir zorunluluktur.
Yoğun bir kamuoyu oluşturularak yapılacak lobi çalışması, İskenderunlu ALP-Ateş Grubu’nun yalnız olmadığı kanaatini ortaya koyar ve de ayak oyunları oynamak düşüncesinde olanların bu oyunlarını da bozar.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet