Skip Navigation Links

Tablo vahim bir hal aldı..

14. Meslek Grubu Tuhafiye, Konfeksiyon, Manifatura ve diğer giyim eşyası perakende ticareti yapan esnaflar adına İskenderun ekonomisini mercek altına

Ekonomi   A+a-

14. Meslek Grubu Tuhafiye, Konfeksiyon, Manifatura ve diğer giyim eşyası perakende ticareti yapan esnaflar adına İskenderun ekonomisini mercek altına alan İTSO Meclis Üyesi Muhsin Yeter, “bilindiği gibi dünyada ve ülkemizde devam eden küresel ekonomik kriz haliyle kentimizi etkisi altına almıştır.
Bölgemizde demir çelik sektörü aldığımız bilgilere göre 10 bin işçinin işine son verilmiştir. zaten İskenderun halkının fert başına düşen milli gelir payı düşüktür.
100 Tl’lik giyim eşyası almak isteyen bir tüketici 2 veya 3 kredi kartıyla ödeme yapmak istiyor fakat kredi kartlarının hepsi yetersiz bakiye veriyor.
genelde satışlarımız %85 kredi kartıyla yapılmaktadır.
piyasada şimdiye kadar görmediğimiz bir durgunluk yaşamaktayız.siftah etmeden dükkan kapatan üyelerimiz var bir kısmı işyeri iştigal konusu değişiyor veya işyeri kapatılıyor.
odamıza 2008 yılında kaydolan üye sayısı 341 olup aynı yılda kapatan üye sayısı 425’dir.bununla beraber 214 üye ise kaydını askıya almıştır.bu tablo İskenderun’un fotoğrafıdır.
son yıllarda bildiğiniz gibi birçok fabrika satış mağazaları şehrimizde şube açtılar, hatta bazı firmalar 2. ve 3. satış noktasını açtı ve burada bizleri olumsuz önde etkilemektedir.çünkü bizlerin bu fabrika satış mağazaları ile rekabet etme şansı hemen hemen hiç yok gibidir.ayrıyeten bizlere bu olumsuz yetkisi yetmiyormuş gibi çok yüksek kiralar ödenerek bizlerin kira bedellerine daha da yükseltmeye sebep oluyorlar.
bunun dışında 2009 yılının sonunda bildiğiniz gibi şehrimizde alış veriş merkezi faaliyete geçecektir.
gazetelerden ve internetten izlediğimz kadarıyla İstanbul dahil bir çok ilimizde alış veriş merkezlerinde kiralar ödenememekte ve bir kısmını da kepenk kapatılmaktadır.ayrıca çarşı mağazalarında edindiğimiz bilgilere göre büyük sıkıntı içerisindeler.
her ne kadar ticaret serbest ise de alışveriş merkezlerinin ekonomiye daha çok zarar vermemesi için alışveriş merkezi yapısının bir an önce geçmesi gerekir.
kentimizde piyasanın canlanması için Mustafa Kemal Üniversitesi’ne gelecek olan fakültelerin bir an önce hizmete girmesinde fayda görmekteyiz. Ayrıca şehrimizde turizm alanında cazibe merkezi olabilmesi için belediye ile işbirliği yapılarak 4. ve 5 yıldızlı oteller ve restaurantlar açılmalıdır.bunun yanı sıra kredi kartları faiz oranları ve komisyon oranlarının düşük tutulması gerekir” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet