Skip Navigation Links

Davut panel üretime başladı

Davut ailesi tarafından Adana 2. Organize sanayi bölgesinde kurulan Davut Panel, üretime başladı.

Ekonomi   A+a-


Hedef Pazar Ortadoğu
 
Davut ailesi tarafından Adana 2. Organize sanayi bölgesinde kurulan Davut Panel, üretime başladı.
Kentimizin saygın iş adamlarından Oktay Davut ve oğulları Alper ile Sarper Davut tarafından İskenderun ve çevresinde yer sıkıntısı olduğu için Adana Organize sanayi bölgesinde kurulan Davut Panel, 35 dönüm arazi üzerinde 10 dönüm kapalı alanda faaliyet gösteriyor. 35 milyon Euro tutarındaki dev yatırımın %65’lik kısmı aile şirketlerinin öz kaynaklarından, geri kalan bölümü ise banka kredileri ile karşılandı. İmalatta kullanılan tüm makine ve ekipmanlar İtalya’dan getirildi. Her vardiyada 40 işçinin çalıştığı Davut Panel, yurt genelinde bayi ağını yaygınlaştırma gayretinde.
Özyapı İnşaat A.Ş Yönetim kurulu Başkanı Oktay Davut, Davut Beton Yönetim Kurulu Başkanı Alper Davut ve Davut Panel A.Ş Yönetim kurulu Başkanı Sarper Davut, İskenderun’daki bazı yerel ve yaygın basın kuruluşu temsilcilerini Adana 2. OSB’de kurulan Davut panel tesislerinde ağırladı.
İskenderun’un deneyimli ve saygın iş adamlarından Oktay Davut, Davut Panel tesisleri hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Bu yatırımı İskenderun veya yakın çevresinde yapmayı düşündüklerini, ancak yer sıkıntısı nedeniyle Adana’ya yöneldiklerini ifade eden Oktay Davut, “Davut Panel tesisleri 35 dönüm arazi üzerinde, 10 dönüm kapalı alan ve idare merkezi olarak inşa edildi. 2011 yılında başladığımız inşaat geçtiğimiz ay tamamlandı ve akabinde üretime başladık. Panel yapımında kullandığımız soğuk çekim sacları, MMK Metalurji tesislerinden temin ediyoruz. Poliüretan malzemelerin hammaddesi ise yurt dışından ithal ediliyor. Ürünlerimiz izolasyon içerikli olduğu için, soğutma ve ısıtma maliyetlerini önemli ölçüde düşürüyor” dedi.
Davut panel Yönetim kurulu Başkanı Sarper Davut ise, panel sektörüne yatırım öncesinde kapsamlı bir fizibilite çalışması yaptıklarını belirterek, “Türkiye genelinde panel üretiminde büyük oranlarda açık var. Davut Panel, hem kalitesi, hem de kapasitesi ile sektöre önemli katkılar sağlayacak” şeklinde konuştu.
Davut beton Yönetim Kurulu Başkanı Alper Davut da, özellikle fabrika ve büyük sanayi kuruluşlarında çatı ve yan cephe kaplaması olarak tercih edilen sandviç panelin, inşaat sürecini hızlandırdığına dikkat çekerek, “Panel kaplama yapılan fabrika ve sanayi kuruluşlarında inşaat süresi asgari seviyelere çekiliyor. Zamandan tasarruf elbette ki paradan tasarruftur. Tesislerimizde talebe göre çeşitli renk ve ebatlarda üretim yapıyoruz. Hedef pazarımız Ortadoğu. Fabrika alanımız yeterince geniş. Önümüzdeki süreçte ek tesisler kurmayı da planlıyoruz” şeklinde konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet