Skip Navigation Links

Yerelden Evrensele Katılımcı Üniversite; İSTE!

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde rektör adaylarının tatlı rekabeti başladı.

Yerelden Evrensele Katılımcı Üniversite; İSTE!Web
TV

Gündem   A+a-

 İSTE Rektör Adayı Prof. Dr. Tahir Özcan:
Yerelden Evrensele Katılımcı Üniversite; İSTE!
İskenderun Teknik Üniversitesi’nde rektör adaylarının tatlı rekabeti başladı.
Üniversite bünyesinden ve bir çok üniversiteden isimlerin yarıştığı bilinen rektörlük yarışında adaylık başvurusu 23 Ağustos tarihinde sona ererken, 10-15 Eylül tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atadığı ismi açıklaması bekleniyor.
İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Adayı Prof Dr. Tahir Özcan, 8. Gün Haber Web Tv Sahibi Gökhan Gökpınar ve Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Oduncu’yu ziyaret ederek, projelerini ve vizyonunu aktardı.
1996 yılında öğrenci olarak girdiği o dönemdeki adıyla Su Ürünleri Fakültesi şuanki adıyla da Deniz Bilimleri Fakültesi’nde Profesörlük ünvanını alma başarısını gösteren Tahir Özcan, “Yerelden evrensele katılımcı üniversite” vizyonuna dikkat çekerek, tüm akademisyenlerin katılımcı olduğu bilimsel araştırmaların ön planda olduğu, şehirle bütünleşmiş bir İskenderun Teknik Üniversitesi hayali kuruyor.
8. Gün Haber Web Tv Sahibi Gökhan Gökpınar’ın sorularını yanıtlayan İSTE Rektör Adayı Prof. Dr. Tahir Özcan, bilim ve teknolojinin ışığında, sanayiyle işbirliği yapan bir üniversite oluşturmak isteğini ifade ederken, çeşitli ülkelerden yabancı öğrenci sayısı hedefini ise “5 ila 10 arasında olmalı” şeklinde özetliyor.
İskenderun Teknik Üniversitesi’ne uluslar arası bir kimlik kazandırmak, bilimsel çalışmalarda uluslar arası arenada marka bir bilim yuvası oluşturmak amacıyla yola çıktığına dikkat çeken Prof. Dr. Tahir Özcan’ın bir çok konuda fikirlerini videodan izleyebilirsiniz.
 
 
 
 
 
 
 
 
Yerelden Evrensele Katılımcı Üniversite; İSTE! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet