Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE’diler İSTE’li oldular!

İSTE’diler İSTE’li oldular!

İSTE’diler İSTE’li oldular!

Eğitim   A+a-

 ÖSYM tarafından açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, Türkiye'nin en dinamik “teknik üniversitesi” olarak kurulan ve "TEKNOVERSİTE" vizyonu ile yoluna devam eden İskenderun Teknik Üniversitesi'nin (İSTE) yüzünü güldürdü. İSTE'de birçok bölüm ve program %100 doluluk oranına ulaştı ve kontenjanların büyük bir bölümü ek yerleştirme sürecinden önce doldu.
 
İSTE’nin ön lisans programlarındaki 1120 kontenjanın tamamına öğrenci yerleşti. Okul birincileri ile birlikte toplam 1129 öğrenci İSTE’nin ön lisans programlarını kayıt hakkı kazandı. Üniversitenin tüm fakülte, bölüm ve programları göz önünde bulundurularak yapılan analizlere göre, İSTE'nin ortalama taban ve tavan puanları geçen yıla göre yaklaşık yüzde 8 oranında artış gösterdi. Toplam öğrenci kontenjanının 2125’ini ilk tercih sürecinde dolduran İSTE’de, bu yılki ortalama doluluk oranı %90’a yaklaştı.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Öncelikle, Teknoversite’yi tercih ederek yerleşen İSTE ailesinin en yeni üyelerini, değerli öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve ‘evinize hoş geldiniz’ diyorum. Özellikle bu yıl yeni açtığımız ve ilk defa öğrenci kabul eden bölümlerimizin yoğun olarak tercih edilmesi ve hemen hemen %100 oranında doluluk oranını yakalaması bizi çok mutlu etti. Örnek olarak, bu yıl yeni açtığımız Mimarlık Fakültemizin; Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı ve Şehir Bölge Planlama bölümlerine 160 kontenjan vermiştik, okul birincileri ile birlikte 165 öğrenci yerleşti, çok iyi bir teveccüh gösterildi. Bu sene, bazı mühendislik bölümlerimizin, birçok üniversitede olduğu gibi konjonktürden etkilendiğini müşahede ettik. Özellikle, ikinci öğretim potansiyelinin Türkiye genelindeki eğiliminin daha iyi analiz edilmesi gerekiyor. Sadece birkaç programın doluluk oranlarında Türkiye genelinde geçici bir daralma var, bunun da ek yerleştirme sürecinde aşılacağını düşünüyorum. Sektörel nedenlerden dolayı geçici olarak etkilenen ancak, ülkemizin ve bölgemizin ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz bölüm ve programları da desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş