Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Osmaniye de Kaynak Okulu 6. Odak Toplantısı Yapıldı

İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi 6. Odak Toplantısı Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.

Osmaniye de Kaynak Okulu 6. Odak Toplantısı Yapıldı

Ekonomi   A+a-

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) iş birliğiyle kurulacak olan Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi 6. Odak Toplantısı Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri ve İskenderun Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasında, kaynakçılık sektöründe faaliyet gösteren iş insanlarına kurulacak olan Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ile ilgili teknik bilgiler verdiler.
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Devrim Aksoy ve yönetim kurulu üyeleri, İTSO heyetini kapıda karşıladılar.
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Devrim Aksoy’un makamında İTSO yönetim kurulu üyeleri ile bölge ekonomisi ve kurulacak olan Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ile ilgili karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu Başkanı Devrim Aksoy, yönetim kurulu üyeleri ve bölgede faaliyet gösteren iş insanları daha sonra sunumun yapılacağı Meclis toplantısına geçtiler.
Toplantının açıl konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; İskenderun’a kurulacak olan ve bölgemiz için de önemli olduğunu düşündüğümüz Kaynakçılık Mükemmeliyet merkezinin hayırlı olmasını diliyoruz. Bölgemizde nitelikli ve kalifiye eleman yetiştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kar gözetmeksizin istihdama yönelik yapılan bu yatırım sadece şehrimizi değil, komşu illerdeki insanlarımız için de önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. İSTE içerisinde hayata geçirilecek Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi’nin en önemli hedeflerinden biri ihtiyaç duyulan nitelikli ve sertifikalı insan yetiştirmek olacaktır. Bu projenin hayata geçirilmesinde İTSO’nun büyük destekleri olmuştur. İSTE DOĞAKA ve İTSO işbirliğiyle kurulacak olan İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin hayata geçirilmesi noktasında sürekli Odak toplantılar düzenliyoruz ve bölgemiz iş insanlarını bilgilendiriyoruz. Bu güne kadar Dörtyol, Kahramanmaraş, Antakya’da toplantılarımızı gerçekleştirdik. Bu gün de Osmaniye’deyiz. Osmaniye Sanayi bakımından özellikle Kaynakçılık sektöründe de önemli bir potansiyele sahip. Bu nedenle Yeni kurulacak olan Kaynakçılık Mükemmeliyet merkezinden Osmaniyeli iş insanlarımızın da istifade etmelerini bekliyoruz. Bu vesile ile göstermiş olduğunuz nazik ev sahipliğinizden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
İskenderun Teknik Üniversitesi DOĞAKA ve İTSO işbirliğiyle kurulacak olan İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi Odak toplantısının 6.sını Osmaniye’de gerçekleştirdiklerini beliren İskenderun Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci; “Sanayi sektöründe artan nitelikli ve sertifikalı kaynakçı (çırak, kalfa, usta, kaynak teknikeri, belgeli kaynakçı ve profesyonel kaynakçı) talebinin karşılanması ve çeşitli projeler geliştirmek suretiyle çalışma başlatıldı. Bu kapsamda, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Dörtyol, Kahramanmaraş, Antakya Ticaret ve Sanayi Odalarında toplantılar yaptık. Bu gün de Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasında 6. Odak toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Toplantılarımızda bu konunun önemini anlatıyoruz ve o bölgedeki iş insanları ile bira araya gelerek projemizden bahsediyoruz. İskenderun Teknik Üniversitesi içerisine kurulacak olan Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezinde, sertifikalı ve bölgedeki sanayicilerimizin ihtiyacını karşılayacak nitelikli insanlar yetişecektir. Bu konuyu Osmaniyeli iş insanlarımıza ve özellikle kaynakçılık sektöründe faaliyet gösteren sizlere anlatmak için bu gün buradayız” dedi.
İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Türkay Dereli’de Osmaniye’de düzenlenen Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi 6. Odak toplantısına katılarak, proje ile ilgili Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine ve bölge sanayicilerine konunun önemi hakkında detaylı bilgiler verdi.
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıya, İskenderun Teknik Üniversitesi Retörü Prof.Dr.Türkay Dereli, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Devrim Aksoy, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO yönetim kurulu üyesi Müfit Tennioğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör yardımcıları Prof.Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı aynı zamanda TOBB’un Akademik Danışmanlığını da yürüten Prof.Dr.Nazif Çalış, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Genel sekreteri Abdurrahman Türkoğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci, Osmaniye ve çevresinde faaliyet gösteren iş insanları katıldılar.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş