Skip Navigation Links

Mmk-Atakaş Projesinde İlk İhracat Yapıldı

Atakaş Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş ' Üç Tarafı Denizlerle Çevrili Ülkemizin Denizcilikten Aldığı Payın Artması Gerekmektedir'

Ekonomi   A+a-

Atakaş Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş “ Üç Tarafı Denizlerle Çevrili Ülkemizin Denizcilikten Aldığı Payın Artması Gerekmektedir”

Atakaş Şirketler Grubu'nun, Rusya'nın en büyük çelik üreticilerinden MMK (Magnitogorsk Iron and Steel Works) ile %50–50 ortaklıkla, 1,7 milyar dolarlık yatırımla, İskenderun'da kurmakta olduğu Demir çelik fabrikasının liman kısmında ilk ihracat başladı.

05.04.2010 tarihinde devreye alınan ve senelik 10 milyon mt. elleçleme yapabilen liman, üçüncü şahıslara da hizmet verecek olup 100.000 DWT’a kadar gemileri yanaştırma kapasitesine sahip.1800 metre iskeleye sahip dev liman aynı anda 12 geminin yanaşmasına imkan sağlamasıyla da RO-RO Gemile dahil büyük tonajlı gemilerin rahatlıkla yanaşabileceği konuma sahip. MMK- Atakaş ortaklığında kurulan Demirçelik Fabrikasın’ın liman bölümünde ilk ihracat’ın gerçekleşmesi iki ortak arasında büyük heyecan yarattı. İlk geminin limana yanaşması ile birlikte gerçekleştirilen törende kurban kesildi ve limanın hayırlı hizmetlere vesile olması için dua edildi. Atakaş Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş burada yaptığı konuşmada üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin denizcilikten yeteri kadar pay alamadığına dikkat çekti.

Atakaş, “Bu hizmetin Türkiye’ye ve MMK- Atakaş’a hayırlı olmasını diliyorum. Bu iskelenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ticari anlamda iskelemize yanaşan ilk gemi . İnşallah hayırlı olur. Ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olmasına rağmen denizcilikten aldığımız pay şu günü kadar çok azdı. İnşallah bundan sonra bu iskele sayesinde yapılacak tersaneler sayesinde denizcilikten aldığımız payda büyüyecektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyor limanımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Liman’da ilk ihracatın başlaması nedeniyle düzenlenen törene MMK- Atakaş yönetim kurulu üyeleri ve çalışanları katıldılar.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet