Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Erasmus+ Projesi Katılımcıları Romanya'da Spor'un Önemini Görüştü

Erasmus+ Projesi Katılımcıları Romanya'da Spor'un Önemini Görüştü

Erasmus+ Projesi Katılımcıları Romanya'da Spor'un Önemini Görüştü

Belen   A+a-

 Erasmus+ Projeleri Spor Destekleri kapsamında; 1-7 Temmuz 2019 tarihleri arasında Romanya’nın Yaş şehri Targu Frumos kasabasında gerçekleşen, Belen Kaymakamlığı’nın ortak olduğu Erasmus+ “Sports Activator” isimli gençlere sporun önemi, sporu yaygınlaştırma ve gençleri spor yapmaya teşvik etme konulu projeye, Belen Kaymakamlığı’nı temsilen 3 öğretmen ve 2 öğrenci olmak üzere 5 kişinin katılımı sağlandı.
Romanya Super Tineri (ASIRYS) Derneğinin ev sahipliğinde 5 farklı ülkeden (Türkiye, Romanya, İspanya, Polonya ve Bulgaristan) 25 gençlik çalışanının katılımında düzenlenen proje çalışmalarında, ülkemizi temsil eden ekip, projenin amacına ulaşması için yaptıkları sunum ve etkinliklerle eğitim süresince aktif katılım gösterdiler.
Yedi gün süren yoğun proje programı boyunca, ülkelerarası benzerlik ve farklılıkları keşfetmek, saygı, hoşgörü ve anlayış bilincini geliştirmek, katılımcıların hem bireysel, hem de çevresel farkındalıklarını artıracak sportif aktivitelerin uygulandığı etkinlikler ve çalışmalar düzenlendi. Bu etkinliklerin dışında, farklı kültürlerden bireylerin birbirlerini tanımaları ve kültürler arası farkındalıklarını artırmaları amacıyla katılımcı ülkelerin kendi geleneklerini tanıttığı kültür geceleri düzenlendi.
Belen İTSO Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni İrfan Kalın, ilk defa yurt dışına çıkma imkanı ve proje esnasında spor alanında farklı ülkelerin neler yaptığını öğrenme fırsatı bulduğunu, ayrıca okul ziyaretleri esnasında öğrencilerle birlikte Türkiye’ye özgü geleneksel oyunları göstermenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
Kaymakam Hayrettin Baskın; Erasmus+ projeleriyle öğretmenlerin kendilerini sosyal ve mesleki alanda bir adım daha ileriye taşıdığını, Belen Kaymakamlığı olarak bu ve buna benzer projelerin devam edeceğini belirterek, emeği geçen Belen Anadolu İmam Hatip Lisesi Duran Bilgin’e ve Belen Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Yeliz Sevim’e teşekkür etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar