Skip Navigation Links

İskenderun'da OSBDER Zirvesi Yapıldı..

Türkiye'nin en büyük OSB'lerinin başkanları İskenderun'da Uğur Ateş'in ev sahipliğinde buluştu.

Gündem   A+a-

 
Türkiye’nin en büyük OSB’lerinin başkanları İskenderun’da Uğur Ateş’in ev sahipliğinde buluştu.. Toplantıda OSB’lerin sorunları başta enerji olmak üzere gündeme geldiği öğrenildi.
 
İskenderun’da OSBDER Zirvesi Yapıldı..
 
Organize Sanayi Bölgelerinin sorunlarının çözümü için çalışan OSBDER Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Türkiye’de üretime dayalı şirketlerin artması gerektiğine dikkat çekti.
İskenderun OSB Başkanı Uğur Ateş, OSBDER Yönetim Kurulu’na girerek, her geçen yıl bir kat daha gelişen İskenderun Körfezi sanayisinin de sorunlarını en üst düzeyde dile getirecek bir konuma gelmiş oldu.
Uğur Ateş’in, İskenderun OSBDER Yönetim Kurulu Üyeliğine girmesi sanayi çevrelerinde ve işdünyasında memnuniyetle karşılandı.
OSBDER yönetim kurulu üyelerinin aylık toplantısı Hatay’ın İskenderun İlçesinde dernek yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
İskenderun OSB Başkanı ve OBSDER Yönetim Kurulu Üyesi olarak ev sahipliği görevini yapan Uğur Ateş, OSBDER yönetim kurulu üyelerine Yelken Kulübü’nde bir yemek verdi. Yelken Kulübü’ndeki öğle yemeğine İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Doktor Yusuf Civelek, İskenderun OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Gözükara, Fatih Keseroğlu, Mustafa Tosyalı ile OSB Müdürü Ahmet Dokgöz katıldı.
OSBEDER üyeleri arasında Ankara Anadolu OSBER Başkanı aynı zamanda başkan yardımcısı Hilmi Uğurtaş, İstanbul Çerkezköy OSB Başkanı Ömer Sağıroğlu, Manisa OSB Başkanı Sait Türek ve İskenderun OSB Başkanı Uğur Ateşin katılımı ile toplantı gerçekleştirildi..
İskenderun’da OSBDER yönetimini ağırlamaktan ötürü onur duyduklarını söyleyen İskenderun OSB Başkanı Uğur Ateş, “OSBEDER’in yönetimine yeni seçildim. İlk yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye’deki organize sanayi bölgelerinin üst düzey yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geliyoruz. Toplantının amacı ise OSB’lerin sorunları, çözüm yolları konusunda görüş alış verişinde bulunmak” dedi.
Türkiye’deki OSB’lerin en önemli sorunlarından birinin enerji sorunu olduğuna dikkat çeken Ateş, “Enerji konusunda ortak hareket edebilmek için çalışmalarımız sürüyor” dedi İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise, “OSB’ler ülkemizin gelişimi açısından çok önemli. Bu toplantının ilkinin de İskenderun’da yapılmasından dolayı onur duymaktayız. Bu tür toplantıların İskenderun ekonomisinin gelişimi açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, İskenderun’un stratejik bir öneme sahip olduğunu ve Ortadoğu’ya açılan bir kapı olduğunu belirterek, “Uğur bey enerjik ve vizyonu olan değerli bir iş adamımız. Batı üretimde kopmuş gibi. Çin’de üretimde dünyada söz sahibi olmuş bir ülke. İş adamlarımız memleketimize enerji getiren ekonomiye yön veren insanlardır. Burada OSB’ler de lokomotif görevi görmektedir. Sanayi ve üretime önem veren ülkeler her zaman kalkınmada öncü olmuşlardır. Sanal üretimden ziyade sanayi üretime ağırlık vermeliyiz” dedi. OSB-Der Genel başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay ise, “Türkiye’deki şirketlerin yüzde 99.9’u büyük ve orta ölçekli iş yerleridir. Türkiye’deki işletmelerin yüzde 13’ü üretim şirketleri yüzde 85 daha çok hizmet sektörüdür. Bu yüzde 13 olan üretime dayalı işletmelerin artması lazım. Bu işletmelerin artması demek Türkiye’nin zenginliğinin, refahının ve ihracatının artması demektir” dedi.
Organize sanayi bölgelerinin ise ağırlıklı olarak mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yoğun olduğu bölgelerin olduğuna vurgu yapan OSBDER Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, “Organize sanayi bölgelerinin bulundukları yerlerde ekonomiye katma değer veriyor. Organize sanayi bölgelerinin bulunduğu yerlerdeki belediyeler de ekonomik yönden rahatlıyor. Türkiye genelinde 264 tane organize sanayi bölgesi var ancak bunların yüzde 48’i yatırımcının olduğu bölgeler, yüzde 52’si ise boş, Türkiye’deki OSB’lerin devlet kaynakları, kamulaştırma olsun, alt yapı olsun, kalıyor. Bunların çalışır hale gelmesi lazım. Yüzde 48’lik organize sanayi bölgesi olan yerlerde yaklaşık 148 adet OSB bulunuyor ve bu OSB’lerde 60’ı üretime geçmiş, ve kendi yatırımcısı tarafından yönetilen organize sanayi bölgeleridir. Bizler kendi bölgemizde sanayicilerimizden aldığımız paralar ile OSB’leri yönetmeye çalışıyoruz. Bu yüzden kaynakları çok iyi kullanmak zorundayız ve Çok iyi çalışmak zorundayız. Ülkenin gelir kaynaklarını da çok iyi değerlendirmek zorundayız” ifadesini kullandı.
İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde toplanan OSBEDER üyeleri arasında Ankara Anadolu OSBER Başkanı aynı zamanda başkan yardımcısı Hilmi Uğurtaş, İstanbul Çerkezköy OSB Başkanı Ömer Sağıroğlu, Manisa OSB Başkanı Sait Türek ve İskenderun OSB Başkanı Uğur Ateşin katılımı ile toplantı gerçekleştirildi..
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet