Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ruhsatsız Yerler Mühürleniyor

Dörtyol Belediyesi Zabıta ekiplerince ilçe genelinde uygulanan kontrollerde ruhsatsız ve kalitesiz mal sattığı belirlenen işyerleri mühürlendi.

Ruhsatsız Yerler Mühürleniyor

Dörtyol   A+a-

 Dörtyol Belediyesi Zabıta ekiplerince bir haftadır ilçe genelinde uygulanan kontrollerde ruhsatsız ve kalitesiz mal sattığı belirlenen işyerleri mühürlendi.
Zabıta ekipleri özellikle kenar mahallelerde işyeri açan Suriyeli vatandaşlarla ilgili çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu kapsamda yapılan denetimler neticesinde özellikle kokmuş et, tarihi geçmiş ve bayat gıda satan iş yerleri üzerinde denetimler yoğunlaştırdı. Ruhsatları bulunmayan iş yerleri mühürlendi.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aktararak; "1 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirdiğimiz olağan belediye meclis birleşiminin talep ve öneriler kısmında değerli meclis üyelerimizden ilçemizde geçici sığınmacı konumundaki Suriyelilerin işyeri açtıkları ve çalıştırdıkları, bu işyerlerinde denetime tabi olmadan gıda üretimi yada satışı yaptıkları yönünde görüşler ve bu iş yerlerinin disipline edilmesi konusunda talepler geldi. Haksız rekabet ortamının önlenmesi ve sağlıksız imalata engel olunması konusunda meclis üyelerimizin bu görüşlerini Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğümüze ilettik. Titiz bir inceleme yapıldı. Ruhsat Müdürlüğümüz tarafından geçici sığınmacılara belediyemiz tarafından verilmiş işyeri açma yada imalathane ruhsatı bulunmamakta. Zabıta Müdürlüğümüzde ilçe genelinde geniş çaplı bir tarama yaparak tespitleri doğrultusunda gerekli işlemleri uyguladı. Hemşerilerimizin sağlığıyla oynanmasına ve haksız bir rekabet ortamı oluşmasına idare olarak asla müsaade etmeyeceğiz. " dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar