Skip Navigation Links

Yanık; “İskenderun’da Neden Hukuksuz İşlem Yapılıyor?”

Üç Sendika Başkanı Proje Okullarına Öğretmen Atamalarıyla İlgili Bir Araya Geldi

Yanık; “İskenderun’da Neden Hukuksuz İşlem Yapılıyor?”

Gündem   A+a-

 Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Ali Karadaş ve Eğitim İş Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Sinan Cibaroğulları, proje okullarında görev yapan mevcut yöneticilerle ilgili ortak bir basın açıklaması yaptılar.
 
Türk Eğitim Sen şube binasında gerçekleştirilen ortak açıklamanın sözcülüğünü yapan Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, hakkı gasp edilen eğitimciler için bir araya geldiklerini kaydetti.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Proje okullarına yönetici ve öğretmen atamalarının 1-31 Mayıs tarihleri arasında yapılacağının bu kurumları ilgilendiren yönetmelikte hüküm altına alındığını hatırlatan Yanık, ilana çıkılmadan işlem yapıldığını savunarak; “Bu tarihlerde Türkiye genelinde ve ilimiz Hatay’da proje okullarına öğretmen ve yönetici atama ile ilgili çalışmalar yapılmıştır. Kariyer, Liyakata ve idari yargı içtihatlarına göre tüm personelin bu işlemlerden haberi olması için normal şartlarda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün ilana çıkması gerekiyor. Fakat bu iki genel müdürlük ilana çıkmamıştır. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığının proje okullarının bir kısmının bağlı olduğu Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü kendi bünyesindeki okullar için Ocak 2019 tarihinde ilana çıkarak ihtiyaç olan kurumları tüm personele duyurmuştur.
Mevzuata göre durumun yukarıda açıkladığımız şekilde olması gerekirken ilana çıkılmadan işlem yapıldığı duyumu kamuoyuna yansımıştır. İskenderun’da bu yönetmeliğe göre işlem yapılan 4 tane okul vardır. Bunlar Tosçelik Fen Lisesi, Makzume Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Paşa Karaca Anadolu İmam Hatip Lisesidir” diye konuştu.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün proje okullarına öğretmen ve yönetici olarak atanmak isteyen öğretmenlerin dilekçelerini ilgili makamlara sevk ve idare etmekle yükümlü olduğunu vurgulayan Yanık; “Hak sahibi olduğunu düşündüğümüz meslektaşlarımızdan ilgili mevzuat hükümlerine göre bu okullara yönetici ve öğretmen olarak atanabilecek olanları bilgilendirdik. Meslektaşlarımızda atanma talebiyle dilekçelerini ilgili yerlere verdiler. Ancak İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticisi olduğumuz sendikalara üye olan ve sendikalarımız üyesi olmayan meslektaşlarımızdan bazılarının proje okullarına yönetici olarak atanma isteğinde bulundukları dilekçelerini ilgili makamlara sevk etmeyip, yetkileri ve görevleri olmadığı halde “Herhangi bir işlem tesis edilememiştir” şeklinde bir yazı ile cevap vermiştir.
 
Halbuki bu yönetmeliğin ilgili maddelerine göre İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri taleplerin değerlendirilmesi ile ilgili bir işlem yapmaya veya yapmamaya yetkisi yoktur. İlçe MEM proje okullarına öğretmen ve yönetici olarak atanmak isteyen öğretmenlerin dilekçelerini 3071 Sayılı Dilekçe Kanunu ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının İlgili maddelerine göre ilgili makamlara sevk ve idare etmekle yükümlüdür.
Ayrıca üyelerimizin dilekçeleri ile ilgili işlem yapılmayıp, başka öğretmenlerden ilgili yönetmeliğe göre başvuruda bulunanların dilekçeleri ile ilgili işlem tesis edildiği bilgisi kamuoyuna yansımıştır. Öte yandan proje okullarına atanma hakkı olmayan bir öğretmenin de dilekçesine uygun görüş yazarak üst makamlara sevk edildiği iddia edilmektedir. Bu şekilde meslektaşlarımızın hakları gasp edilmiştir” dedi.
 
Ülke genelinde ve ilimizin diğer ilçelerinde hak sahibi eğitimcilerin atanmasının gerçekleştiğini de sözlerine ekleyen Yanık, İskenderun’da neden böyle hukuksuz bir işlemin yapıldığına anlam veremediklerini ifade ederek; “Öte yandan Türkiye genelinde ve İlimiz Hatay’ın başka ilçelerinde hak sahibi meslektaşlarımız yönetici ve öğretmen olarak atanırken, 8 yılını doldurmayan hak sahibi tüm yöneticilerin göreve devam etmesi sağlanıp, çalışma ortamının güzelliği ve huzuru bozulmazken İskenderun’da neden böyle hukuksuz bir işlemin yapıldığına bizler anlam veremiyoruz.
 
Yönetmelikte hangi makamın işleri nasıl yöneteceği açıkça belirtilmiştir. Dilekçelerin ilgili makamlara ulaşmasına engel olan İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hukuki olarak yanlış yapmıştır. Milli Eğitim Bakanlığımızın bu hukuksuzluğa dur demesini, hak sahibi olan meslektaşlarımızın haklarını korumasını istiyoruz. İskenderun gibi güzide bir ilçemizde mesleki çalışma ortamında barış ve huzur olsun, İskenderun başarıları ile konuşulsun istiyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet