Skip Navigation Links

Sorunlarınızı biliyorum

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek şehir içi ve çevre belde ve ilçelere çalışan dolmuş sahipleri ve şehirlerarası ulaşım firmaları yetkilil

Ekonomi   A+a-

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek şehir içi ve çevre belde ve ilçelere çalışan dolmuş sahipleri ve şehirlerarası ulaşım firmaları yetkilileriyle bir araya gelerek bu sektörde çalışanların sorunlarını dinledi.

Belediye Brifing Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan Başkan Civelek ulaşım sektöründe faaliyet gösteren esnafların sorunlarını çok iyi bildiğini belirterek şunları söyledi:
“Bir şehirde modern, çağdaş ulaşım; toplu taşımacılıkla olur. Toplu taşımacılık demek metro demek. Şu anda piyasanın da çok bozuk olmasından dolayı radikal karar alarak toplu taşımacılığa gitmiyoruz. Kimsenin ekmeğiyle oynamayalım diyoruz ama artık bu taşıma işini de keşmekeşlikten çıkarmalıyız. Vatandaşların şikayetlerini göz önüne alarak çalışılmasını istiyoruz. Bu şikayetleri hep birlikte çözeceğimize inanıyorum. Memleket hepimizin.
Şu anda İskenderun trafiğinde taksiler hariç 994 adet ulaşım aracı mevcut. Bu araçlar sürekli şehrin içindeler. Zaten İskenderun’da bir park sorunu var, dolayısıyla bu araçlar sıkışıp duruyorlar ve sürekli trafik sıkışıklığına sebep oluyorlar.
Bu sıkışıklıkları bir nebze de olsa rahatlatmak için servis yolları açtık. Şehrin içinden başlayarak Deniz Alayı’na kadar devam edecek olan yollarla bu sıkışlığı önleyeceğiz. Hal böyleyken öncelikli hedef olarak trafiği rahatlatmamız gerekmektedir. Rahatlatmanın bir yolu minibüslerin, midibüslerin, otobüslerin garajlarda konuşlanmasıdır.
Ulaşım sektöründeki arkadaşlarımızın şikayetlerini biliyorum. Artık çağdaş bir İskenderun olmamız şarttır. Bu bağlamda; otobüs garının, minibüs garajının, şehir içi minibüslerinin kaldığı yerlerin içini, tabanını, tavanını çok daha modern, hem esnafa hem de vatandaşa görüntüde ve fonksiyonunda iyi hale gelecek şekilde düzenlemeler yapacağız. Bunu hayata geçirebilmemiz için hep birlikte, el ele vererek çalışcağız ve çok daha güzel bir duruma geleceğiz” diye konuştu.
Öte yandan şehirler arası ulaşım firma temsilcilerinin ayrı bir toplantıda sorunlarını dile getirmek istedikleri kaydedildi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet