Skip Navigation Links

STK'ların Birlikteliği..

STK'ların Birlikteliği..

STK'ların Birlikteliği..

Gündem   A+a-

 Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) Hatay-Osmaniye Bölge Koordinatörlüğü organizesiyle ve derneğimiz ev sahipliğinde düzenlenen Hatay ve bölgedeki mültecilere ilişkin bilgilendirme toplantısına Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Reyhanlı TSO Başkanı Necmettin Zaroğlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ABİGEM İl Direktörü İdil Teoman, Hatay Büyükşehir Belediyesi EXPO ve Gastronomi Proje Ekibi katılım sağladı.
 
Avrupa Komisyonu Sivil Koruma ve İnsani Yardım Genel Müdürlüğü, Dünya Gıda Programı (WFP) ve Türk Kızılay yetkililerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında HASİAD adına Başkan A. Gökhan Alkan ilk olarak derneği tanıtarak Hatay’daki STK’lar olarak her zaman işbirliği halinde ve 2021’de ilimizde gerçekleşecek olan EXPO projesi için her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.
 
Ayrıca Suriye Krizi dolayısıyla ilimize gelen Suriyeli mültecilerin ekonomik, sosyal ve iş hayatına olan etkileri STK Başkanları tarafından katılımcılara ifade edildi. Hatay’ın sınırda olması sebebiyle bu tip yardımlarda ilimize pozitif ayrımcılık yapılması beklendiği dile getirildi.
Yapılan toplantı da Hatay Büyükşehir Belediyesi Proje Ekibi, EXPO projesi ve derneğimizin de ortağı olduğu Mozaik Projesine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.
 
Olumlu bir havada geçen toplantıda katılımcılar 2 gündür Hatay’da incelemeler yaptıklarını, Hatay ve bölgedeki mülteciler ile ilgili değinilen konulara ilişkin tüm notlarını aldıklarını ve tüm yetkili mercilere rapor sunacaklarını dile getirdiler.
 
Program kapsamında katılımcılar içerisinde dünyanın en büyük tek parça mozaiğinin de bulunduğu tarihi eserlere sahip ve dünyanın ilk müze otel olma özelliğini taşıyan “The Museum Hotel Antakya” yı ziyaret ederek oteli ve eserleri yerinde görme fırsatı buldular. HASİAD Başkanı A. Gökhan Alkan katılımcılara eşlik ettiği ziyarette; “Hatay’ın Dünyaya anlatılacak birçok özelliği var. Tarihiyle, mültecilere yaptığı misafirperverliğiyle, birçok medeniyete ev sahipliğiyle, kültürüyle, gastronomisiyle, EXPO’suyla ve daha sayabileceğimiz birçok farklı özelliğiyle tüm herkesi bu şahane atmosferi yaşaması için ilimize bekliyoruz. Avrupa Komisyonu Sivil Koruma ve İnsani Yardım Genel Müdürlüğü, Dünya Gıda Programı (WFP) ve Türk Kızılay yetkililerine İlimize yapmış olduğunuz ziyaretlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Yanı başımızda yaşanan savaşa rağmen devletimize olan güvenini hiç kaybetmeyerek ilimize dünya çapında böyle bir yatırımı kazandıran değerli büyüğümüz Sayın Necmi Asfuroğlu’na da ayrıca bir kez daha teşekkür ediyoruz.” dedi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet