Skip Navigation Links

Sokak Müzisyenlerine Zabıta Engeli

Antakya’da Sokak müziği yapan gençlere Zabıta ekipleri engel oldu.

Sokak Müzisyenlerine Zabıta Engeli

Yerel   A+a-

Antakya’da Sokak müziği yapan gençlere Zabıta ekipleri engel oldu.
Pazartesi akşam saat 22.00 civarında Antakya şehir merkezi Hürriyet caddesinde sokak müziği yapan genç müzisyenler zabıta ekiplerinin müdahalesiyle müziği durdurdular.
Zabıta görevlisinin “Valiliğin yazısı var burada bu şekilde müzik yapamazsınız” demesi üzerine müzik dinlemek için etrafta toplanan halkın tepki gösterdiği görüldü.
Müzisyenlerin, çok kısa bir süre önce Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın önlerinden geçtiğini ve kendilerini selamladığını ifade etmelerine rağmen zabıta görevlilerinin tutumunun değişmediği görüldü.
Önce Hürriyet caddesinde müzik yapmanın Valilik tarafından yasaklandığını söyleyen Zabıta görevlisi daha sonra müzik yapmak için Belediyeden izin alınması gerektiği şeklinde çelişkili bir ifade konuşunca Kalabalıktan daha fazla itiraz sesi yükseldi.
Zabıta görevlisine sitem eden vatandaşlar zabıta görevlisine “İstanbul Beyoğlu’nda herkes sokakta müziğini yaparken sorun olmuyor da Antakya’da neden sokak müziği yasaklanıyor? Bu şehir Medeniyetler şehri. Müzik insanların kültürünü pekiştireceği, insanları geliştiren bir araç çocuklarımız sokaklarda kötü alışkanlıklara bulaşmak yerine müzik dinleyip eğlensinler Belediye neden buna engel olmaya çalışıyor” şeklinde sorular sordular.
Medeniyetler şehri Hatay’a böyle yasaklamaların yakışmadığını belirten vatandaşlar duruma tepki gösterirken, ilgililerin konuya duyarlı davranmaları çağrısında bulundular.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet