Skip Navigation Links

Ayhan Kara Capital'de..

CHP'den milletvekilliğine hazırlanan işadamı Ayhan Kara, iş dünyasının önemli ekonomi dergisi capital'de yer aldı

Ekonomi   A+a-

CHP’den milletvekilliğine hazırlanan işadamı Ayhan Kara, iş dünyasının önemli ekonomi dergisi capital’de yer aldı
CHP’den milletvekilliğine hazırlanan işadamı Ayhan Kara iş dünyasının önemli ekonomi dergisi Capital’de yer aldı.

Derginin ‘Türk İş Dünyasının En Etkin 20 Ödülü’ konu başlıklı ‘Capital Awards’ olarak piyasaya sürdüğü sayısında Rusya’da iki kez üst üste almış olduğu ‘Altın At Arabası’ ödülüne yer verildi.Dergi Hataylı işadamına ayırdığı iki sayfada sayın Kara ile yaptığı söyleşiye ve iki fotoğrafa yer verdi. Vodafone, Shell&Turcas,AVIS,IDO, Arzum, Tergan,Bimeks gibi şirketlerle birlikte zikredilen ve Has Turizm’in Rusya’daki kolu olan ‘Hastur’ 1986 yılından beri Rusya’da taşımacılık sektöründe faaliyet göstermekte.
Şirketimiz Rusya Duma’sının Enerji, Ulaştırma ve Telekomünikasyon Komitesi ile Ulaştırma Bakanlığı’nın gözetimi ve denetimi altında gerçekleşen organizasyonda Küçük ve Orta Ölçekli Şirketler arasında Rusya Federasyonu’nda 2006 yılının En İyi Küçük ve Orta Ölçekli İşletmesi, Turizm Taşımacılığı alanında ise Lider Şirket olarak ilan edildi. Rusya’nın en seçkin mekanlarından Kremlin Sarayında 14 Haziran 2006 tarihinde düzenlenen törene başta çeşitli ülke büyükelçileri ve temsilcileri ile önemli ulusal ve uluslararası şirket temsilcileri olmak üzere altı bin kişi katıldı. Şirketimiz aynı ödüle 26 Ekim 2007 yılında da sahip olarak başarılarını ve yüksek standartlarını sürdürdüğünü göstermiştir.
Kara yaptığı söyleşide:Çıtanızı belli bir seviyeye yükseltmişseniz müşteri bu seviyenin altına inmenize izin vermiyor.
Ödül alırken ne hissettiği sorulan Kara:Bir evladın babasına gurur kaynağı olabilmesi ölçülebilir bir haz değil.Babamla kuliste paylaştıklarımızı ömrümün sonuna kadar unutmam.
Şirketlerinin yurt dışındaki başarılarının temelindeki etkenin ne olduğu sorulan Kara:İş yaptığımız ülkenin kültürünü her yönüyle tanımak ve şirket ortağı kardeşlerden birinin söz konusu ülkede alt yapı hazırlığıyla görevlendirmek ve bu şahsa oradaki şirket kendi sistemini kurana kadar orada tutmak. Bu yönümüzle çalıştığımız ülkelerde ön plana çıkmaya çalışıyoruz. Rusya örneğini vermek gerekirse, bu ülkede uzun yıllar eğitim görmüş ve yaşamış biri olarak bir slogan buldum:’Rus Kültürü-Avrupa Standartları-Türk Misafirperverliği’.Bu slogan zaten nasıl bir politika izlediğimizin göstergesi. Ulusların ve kültürlerin iyi yönlerini sentezlemek beraberinde başarıyı getirdi.
Ayhan Kara ayrıca 25.01.2008 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı Turizm Bakanı tarafından bir plaketle ödüllendirildi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet