Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun’da Kabotaj Bayramı coşkusu…

İskenderun’da Kabotaj Bayramı coşkusu…

İskenderun’da Kabotaj Bayramı coşkusu…

Gündem   A+a-

 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama haftası kapsamında Türkiye’nin çeşitli yerlerinde olduğu gibi Doğu Akdeniz’de İskenderun’da da etkinlikler düzenlendi.
 
 
 
İskenderun’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 93’ncü yıldönümü münasebetiyle Atatürk Anıt alanında gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ilgi gördü. İskenderun Kaymakamı İskender Yönder, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Yener, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Demirkent ve Özhan Akgünlü, Hatay Barosu Başkan Yardımcısı Sevinç Çakıcı, Başsavcı Ahmet Çelikkol, İskenderun Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, İskenderun Müftüsü Osman Şekerci ile daire müdürleri ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.
 
 
 
Saygı duruşu, istiklal marşının okunmasının ardından, İskenderun Liman Başkanlığı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Atatürk Anıtına çelenk sundu.
 
 
 
Törende günün önem ve anlamını belirten konuşma yapan İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, Türk denizciliğinin bağımsızlığı ve denizciliğimizin bu günlere gelmesi açısından büyük önemi bulunan kabotaj kanunu bundan tam 93 yıl önce 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe girdiğini ifade ederek “Kabotaj kanunu ile yabancı devletlerin Türk deniz ticareti üzerindeki hakimiyeti sona ermiş, karasularımızda ve Limanlarımıza her türlü denizcilik faaliyetleri Türk bayrağı taşıyan gemilerle, Türkiye cumhuriyeti vatandaşları ve Türk firmaları ile yerine getirilmeye başlanmıştır. Böylece denizcilik sektörümüzün gelişmesi için önemli bir süreç başlamış olmaktadır” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Çelenk töreni sonrasında İskeleden teknelerle İskenderun Körfezine açılan protokol daha sonra İlçe Müftüsü Osman Şekerci’nin duaları eşliğinde denize çelenk bıraktılar. Bu arada Sahil Güvenlik, römorkörler ve tekneler denizde çeşitli gösterileriyle kutlamalara renk kattı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar