Skip Navigation Links

Zararlı Güneş Işınlarına Dikkat!!!

Güneş ışınlarından korunma yöntemleri nelerdir?

Zararlı Güneş Işınlarına Dikkat!!!

Sağlık   A+a-

 Güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkılmaması konusunda uyarıda bulunan İskenderun Gelişim Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Seda Yıldız, korunmasız güneş ışınının, deri hastalıklarına ve cilt kanserlerine neden olabileceğini ifade etti.
Güneşin yararlı etkilerinin yanı sıra zararlı etkilerinin de olabileceğine dikkat çeken Uzm. Dr. Seda Yıldız, “İnsanlar, güneşten korunmanın, güneş ışınlarının D Vitamini üretimi gibi yararlarını engelleyeceğini düşünmektedir. Oysa sadece yüz ve el sırtlarının güneşe 15- 20 dakikalık maruziyeti, D Vitamini sentezi için yeterlidir. Daha fazla ve korunmasız güneş maruziyeti; deri yanıklarına, güneş lekelerine ve ileride oluşabilecek cilt kanserlerine sebep olabilmektedir. Bu nedenle güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde güneşten korunmak önemlidir” açıklamasında bulundu.

Güneş ışınlarından korunma yöntemleri nelerdir?

Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak amacıyla güneş koruyucularının kullanılması gerektiğini ifade eden Uzm. Dr. Seda Yıldız, “Sağlıklı bir şekilde güneşten korunabilmek için, dışarı çıkmadan en az 30 dakika önce güneş kremi sürülüp, uygulamanın 2 ile 4 saatte bir tekrarlanması gerekmektedir. Koruyucu seçerken; hem UVA, hem de UVB koruyucu filtreleri içeren, en az 30 koruma faktörlü, kişinin cilt yapısına uygun eczane ürünlerinin kullanılmasını öneriyoruz. Ayrıca mümkün olduğu sürece, 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güneşe çıkılmamalı, koruyucu kremlerin yanı sıra şapka, gözlük kullanılmalı ve gölge yerler tercih edilmelidir” dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet