Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Şehmus Aslan Sordu Başkan Savaş Yanıtladı

Söz Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şehmus Aslan, HRT Akdeniz Tv’de ‘Yenibirgün’ programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan

Şehmus Aslan Sordu Başkan Savaş Yanıtladı

Gündem   A+a-

yanıtlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a İskenderun’un kanayan yarası haline gelen iki önemli sorununu sordu. Battı Çıktı Projesi ile ana arterlerde yapılan yön değişikliğiyle meydana gelen trafik karmaşası ve vatandaşa nefes aldırmayan angus sorunu gündeme getiren Aslan’a, Başkan Savaş battı çıktıda iki noktada revizyon yapılacağının müjdesini verdi.
 
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet işleyişindeki koordinasyon eksikliğine de dikkat çeken Şehmus Aslan, Başkan Savaş’a “İskenderun’un en önemli iki kent sorunu, kanayan sorunu var. Birincisi trafik sorunu.. Trafikte, şehirler insanlar gibidir. İnsanların kalbinin ve ciğerinin yerini değiştiremezsiniz. Trafikte yıllardır alıştığımız Şehit Pamir Caddesi’nde bir sabah uyandık ve baktık ki trafik ters yöne aktı. Aylardan beri, orada ciddi kazalar ve sorunlar var. Konuyla ilgili İskenderun’un yerel ilçe trafik komisyonu ile görüşüp bir rapor aldınız mı? İkincisi angus sorunu. Kentte inanılmaz bir koku, inanılmaz sinek sorunu var. Bunlarla ilgili bir çalışmanız var mı?” diye sordu.
 
Trafiği rahatlatmak için battı çıktı ile ilgili yapılacak iki revizyonun ardından, sorunun çözülmemesi halinde trafiğin eski akışına dönebileceğini söyleyen Başkan Lütfü Savaş, “Angus sorunu, Ankara’dan çözülecek bir iş.. Trafik ile ilgili belli sıkıntılar var. Konu gündemimizde. Battı çıktıda iki noktada revizyon yapılacak. ‘Daha mükemmel olur mu?’ diye deneme yapıyoruz. Revizyonla birlikte, trafik düzeltmezse trafikte yeni bir düzeltme yapabiliriz. İnönü kavşağı ile Pac kavşağındaki sıkıntılar ve sağ şeritte dolmuşların yarattığı yoğunluk var. Minibüs kooperatiflerini birleştirip, yolları sadeleştirmeyi ve daha rahat bir trafik oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
 
Başkan Savaş ayrıca, sorunların daha hızlı çözülmesi ve koordinasyon eksikliğinin giderilmesi için yeni bir birim oluşturacağını , bu birimde de müfettişlerin görev alacağını belirterek, “Hatay genelinde daire müdürlerimiz yapılacak olan çalışmaları haftalık raporlayacak ve hafta sonunda da bu verilerin hangi oranda gerçekleştirileceğini de bildirecek. Gelen verilerin yapılıp yapılmadığını da müfettişlerimiz tespit edecek. Görevini yerine getirmeyenler hakkında da gerekli işlemler yapılacak. Böylece hizmetlerin işleyişi daha hızlı olacak ve daha hızlı kontrol edilebilecek” dedi.
Arsuz'a bağlı Karaağaç Mahallesi'ndeki kaldırım sorununu da dile getiren Şehmus Aslan, Arsuz Halkı adına altyapı çalışmalarından dolayı Başkan Savaş'a teşekkür etti. Karaağaç'taki kaldırımların planları dahilinde olduğunu ifade eden Başkan Savaş, Can Çapar moderatörlüğündeki programda Şehmus Aslan'ın yanısıra gazeteciler Mehmet Ali Solak ve Tuğba Albanoğlu'nun Hatay ile ilgili sorularını yanıtladı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş