Skip Navigation Links

Sel ve Taşkın Suyu Amik Ovası'nın Kaderi Değil

MHP Dörtyol ve HBB Meclis Üyesi Celal Türker son dönemde yürüttüğü çalışmalar, hazırladığı projeler ile ilgili bir açıklama yaptı.

Sel ve Taşkın Suyu Amik Ovası'nın Kaderi Değil

Dörtyol   A+a-

 Milliyetçi Hareket Partisi Dörtyol ve Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Celal Türker son dönemde yürüttüğü çalışmalar, hazırladığı projeler ve verdiği önergeler ile ilgili bir açıklama yaptı.
Geçtiğimiz hafta gazetemizi ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi Dörtyol ve Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Celal Türker, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinde başta kültür, tarih, eğitim, sanat ve ticaret olimpiyatı kapsamında yapılacak olan Expo 2021 ile ilgili olarak yapılan harcama tutarları hakkında yazılı bir soru önergesi verdiğini belirtti.
Celal Türker ayrıca geçtiğimiz beş yıllık dönem içerisinde Hatay Büyükşehir Belediyesinin Hatay merkez ve ilçeler bazında yaptığı yatırım harcamalarının tutarlarını ve ilçeler bazındaki faaliyet dağılımlarının oranlarını yazılı olarak talep etti.

Sel ve Taşkın Suyu Amik Ovası'nın Kaderi Değil

Hatay'ın ihtiyaç duyduğu konuları da proje başlıkları halinde Hatay Büyükşehir Belediyesine sunduğunu belirten Celal Türker, bunların en başında sel suları yüzünden geçtiğimiz yıl büyük mağduriyetler yaşayan Amik ovasının sorununa çözüm olarak; AMİK OVASI SEL VE TAŞKIN SUYU KONTROL VE DEPOLANMASI

Projesini, gelecek nesillerin sağlıklı içme suyu temininde sorunlar yaşayacağı düşünülerek hazırlanmış olan; HATAY HALKININ SU TASARRUFU HAKKINDA BİLİNÇLENDİRİLMESİ Projesi, sanayi baskısıyla hızla kirlenen hava kalitesinin kontrolüne yönelik olarak; GELECEK NESİLLERE SOLUNABİLİR HAVA, YENİLEBİLİR ÜRÜN Projelerini sundu.
Celal Türker bu projelerine ek olarak ve bu güne kadar göz ardı edilmiş bir konuyu vurgulamak adına; Uzun yıllar boyunca oluşabilen üst toprak kısmının mevcut koşullarda imha edildiğini, bu katmanın mutlaka bir alanda toplanılarak tekrar tarımsal faaliyetlere kazandırılmasını belirttiği projesinde; KAZI SIRASINDA ÜST TOPRAK KISMININ KORUNMASI projesini Hatay Büyükşehir Belediyesine sunduğunu söyledi.
Çocuklar ve madde bağımlılığı olanlarla ilgili de iki ayrı projesini sunan Milliyetçi Hareket Partisi Dörtyol ve Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Celal Türker, sağlıklı nesillerin ancak sağlıklı bir çevre ile var olabileceği, bunun içinde herkesin üzerine düşen görevler olduğunu belirtti.
Önümüzdeki günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Dörtyol ve Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Celal Türker ile tekrar bir araya gelerek projelerin ayrıntıları hakkında da bilgiler alacağız.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet