Skip Navigation Links

Ekonomide Kalıcı Reformlar Bekliyoruz

DASİFED Başkanı Faruk Ekinci, yenilenen İstanbul seçimlerini değerlendirdi ve hükümetin acilen ekonomiye yoğunlaşması gerektiğine dikkat çekti.

Ekonomide Kalıcı Reformlar Bekliyoruz

Ekonomi   A+a-

 Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DASİFED) Başkanı Faruk Ekinci, yenilenen İstanbul seçimlerini değerlendirdi ve hükümetin acilen ekonomiye yoğunlaşması gerektiğine dikkat çekti.
2023 seçim sürecine uzun zaman olduğunu belirten Faruk Ekinci, geçici tedbirlerin değil, kalıcı reformların hayata geçirilerek ekonominin düzlüğe çıkarılması gerektiğini belirterek açıklamasında şöyle dedi:
“İstanbullu seçmenler ikinci defa sandık başına büyük bir katılımla gidip, demokratik görevlerini fazlasıyla yerine getirerek demokrasinin varlığını bütün dünyaya ilan etmişlerdir.
Bundan sonrası 2023 yılına kadar geçecek sürede, geçici tedbirler ile değil, KALICI REFORMlarla zamanı verimli ve etkin kullanma zamanıdır. Vakit kaybetmeden ana gündemimiz olan yapısal ve ekonomik reformlara odaklanmalıyız. Risklerimizi fırsata çevirecek en büyük teşvik; ekonomimizi ve demokrasimizi güçlendirecek evrensel hukuk kuralları içinde atılacak adımlar olmalıdır.
Bölgemiz bazında ise: Bölge halkının sıkıntısının üzerine tuz biber olan, sosyal problemlere gebe SIĞINMACI sorununu “YURTTA SULH, CİHANDA SULH!” anlayışıyla çözüp, sığınmacı kardeşlerimizin yurtlarına tez elden dönmeleri sağlanmalı, bu sorundan mağdur durumdaki HATAYIMIZI 5. TEŞVİK BÖLGESİ’ne alarak halkın yaraları sarılmalı, yıllardır sürüncemede bırakılan %80’i bitmiş REYHANLI BARAJI’na acilen ÖDENEK ayırılarak 100.000’lerce dönüm araziye can suyu vermeli, HASSA TUNELİ’ni açıp, Uzak Doğu’da olduğu gibi, HASSA ÖZEL EKONOMİK BÖLGE PROJESİ’ni gerçekleştirerek bölgeye ülke çapında ekonomik ve sosyal olarak eşik atlatmalı, bu uygulamayla KENDİ MUTFAĞIMIZI DÜZELTME’nin bölge gücü olmanın tek yolu olduğu anlayışı sürdürmelidir.
 
DASİFED YÖNETİM KURULU”
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet