Skip Navigation Links

“Farm The City “ Projesi ile Daha Yeşil Alanlar

Erasmus+ programı kapsamında Arsuz Kaymakamlığı tarafından yürütülmekte olan “Farm the City “ projesi

“Farm The City “ Projesi ile Daha Yeşil Alanlar

Yaşam   A+a-

projesi çevresel farkındalık yaratmak ve daha yeşil bir çevre oluşturmak amacı taşıyan uluslararası bir projedir. Bu kapsamda Malta, Romanya ve Türkiye olmak üzere 3 ülke yereldeki paydaş kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa çalışmalar yürütmektedir.
 
Projenin genel amacı kentlerimizi daha yaşanılabilir bir hale getirmek, çocuklara,gençlere ve yetişkinlere yeşil bir dünyanın önemini kavratmak ve sürdürülebilir tarımsal faaliyetler gerçekleştirmektir.Bu kapsamda çevre ve tarımsal faaliyet bilinci oluşturmak amaçlı bilgilendirme çalışmaları yapılacak ve gerek okullarda gerek ilçenin belirlenen kısımlarında botanik bahçeler / balkonlar oluşturulacak, bir dizi faaliyetler yürütülecektir.
 
Faaliyetlerimiz arasında kurum personellerinin; kentlerin yeşillenmesi ve kentsel tarım faaliyetlerinin yaygınlaşması amacıyla bilinçlendirilmesi için uygulama yapılması da bulunmaktadır. Bu kapsamda ; Arsuz Hükümet Konağı Bahçesinde “ Farm The City” projesine ait bir alan yaratılarak sebze fide dikim etkinliği yapıldı.Etkinliğe Arsuz Kaymakamı Musa SARI başta olmak üzere kurum müdürleri ,proje koordinatörleri katıldı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet