Skip Navigation Links

Deniz Kaplumbağaları ve Av Turizmi Masaya Yatırıldı...

İlçemiz Kale Mahallesi’nde bulunan iki farklı noktada caretta caretta kaplumbağaları

Deniz Kaplumbağaları ve Av Turizmi Masaya Yatırıldı...

Gündem   A+a-

İlçemiz Kale Mahallesi’nde bulunan iki farklı noktada caretta caretta kaplumbağaları yumurtlama alanları ile ilgili konunun tarafları bir araya geldi.
Arsuz Kaymakamı Musa SARI başkanlığında, kaymakamlık toplantı salonunda yapılan toplantıya İskenderun Teknik Üniversitesinden prof. Dr Cemal TURHAN , Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal KUTLU ve yönetimi, Belediye Başkan Vekili Özgür MURT ve belediyenin Çevre, Fen İşleri, Kültür ve Sosyal İşler Müdürleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Cüneyt ÇAĞLAR , İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serkan YILMAZ ve personeli, Kale Mahalle muhtarı Mehmet GEBEŞ , Kale Mahallesinden balıkçı ve avcılar ile Altınözü ilçesinden Yılmaz NALÇABASMAZ katıldılar.
Toplantıda Kale Mahallesi’ndeki bu yumurtlama alanlarının gerek koruma altına alınması, gerekse de turizme açılması için kurumlara çeşitli görevler verildi. Belediye ile birlikte alanda düzenlemeler yapılması kararlaştırılan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün yanı sıra Deniz Ticaret Odası Başkanlığı tarafından yaklaşık 40 adet kaplumbağa yumurtalarının korunması için kafes yaptırıldığı ve sahilde yumurtlama alanlarına yerleştirileceği belirtildi ayrıca Belediye Başkanlığınca de ilgili sahillerde bilgilendirme tabelaları yapılması kararlaştırıldı.
Daha sonra da alanın turizme açılabilmesini için çalışmalar gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra Milli Parklar Müdürü Cüneyt ÇAĞLAR tarafından ilçemiz sınırları içerisinde yaban hayatı geliştirme sahasının bulunduğu, burada yaklaşık yedi yüze yakın Dağ Keçisi ve Karaca bulunduğu, bunun da Milli Parklar Müdürlüğünce planlı bir şekilde avlanma sahası olarak kullanıldığı, yurt içi ve yurt dışından mevcut yasalar çerçevesinde avcıların geldiği, burada bir av konağı ihtiyacının bulunduğu, bu ve diğer alt yapılardan tamamlandığında av turizminin daha da gelişeceği ifade edildi. Toplantıda bu eksikler için Milli Parkları Müdürlüğünce bir çalışma yapılması, ondan sonra da çeşitli ajans ya da bakanlık aracılığıyla kaynak arayış çalışmalarının başlatılacağı karara bağlandı.
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet