Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İnşaat Mühendisliği Sektörü İSTE’de Masaya Yatırıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)

 İnşaat Mühendisliği Sektörü İSTE’de Masaya Yatırıldı

Gündem   A+a-

 İnşaat Mühendisliği Sektörü İSTE’de Masaya Yatırıldı
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)
Uluslararası İnşaat Mühendisliğinde İnovasyon, Sürdürülebilirlik, Teknoloji ve Eğitim Konferansı’na
ev sahipliği yaptı.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi’nde ilki düzenlenen Uluslararası İnşaat Mühendisliğinde Yenilik, Sürdürülebilirlik, Teknoloji ve Eğitim Konferansı’na; İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, akademisyenler, sektör temsilcileri ve ilgili yetkililer katıldı.
 
İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli açılış konuşmasında: “Uluslararası İnşaat Mühendisliği’nde Yenilik Sürdürülebilirlik Teknoloji ve Eğitim Konferansı’na hoş geldiniz. İnşaat sektörü en eski sektörlerden biridir. Bununla birlikte, yeniliğe açık olduğu için sürekli değişime uğrayan bir sektördür. Birçok kişi tarafından lokomotif sektör olarak tanımlanması, sektörün stratejik önemine işaret etmektedir. Bugün ilkini düzenlediğimiz bu konferansımızın amacı, İSTE olarak yenilikçi, yöntemler ve teknolojik ilerlemeler ışığında sektörün karşılaştığı sorunlara, sürdürülebilirlik hedefleri ve inşaat mühendisliği alanındaki gelişmeleri de dikkate alarak çözüm aramaktır. Üniversitemiz iş dünyasına ile işbirliğine büyük önem vermektedir. Nitekim, İş Dünyası Entegrasyon Programı’mız (İDE) ile hem firmalar hem öğrenciler birbirlerini daha yakından tanıyabilmektedir. 2019 yılında İDE Programına katılan 37 öğrencimizin büyük bir kısmı yerleştikleri iş yerinde işe başladılar ve bu sonuçlar bizi çok mutlu etmektedir. Ayrıca yeni kurulan Deprem Araştırmaları Laboratuvarı’mızda büyük ölçekli yapı deneylerinin yapılması mümkün olacaktır. Bu konferansın, sektördeki ilgili tüm taraflar için faydalı olmasını diliyorum. Desteklerinden dolayı DOĞAKA ve İTSO’ya teşekkür ediyorum” dedi.
 
DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız konu ile ilgili olarak: “Değerli katılımcılar bugün sizlerle beraber inşaata inovayon sürdürülebilirlik konferansında bu mesleğin temelde insanlığa faydalı çözümler üretmekle beraber toplum mühendisliğine dönüşerek ulusal ve uluslararası çapta ülkemizin farklı alanlarında daha faydalı modelleri nasıl üretebiliriz bu soruların cevaplarını arayacağız. Gerek planlama gerek fizibilite konusunda DOĞAKA olarak gerekli desteği vermekteyiz. Kalkınma planlarının kaçınılmazı ise alt yapının güçlendirilmesidir. Hatay ilimiz ağırlıklı sit alanı içeren ve birçok alanda inşaat yapılanamayan alanlara sahiptir. İnşaat mühendislerimizden bizim temennimiz ise ahşap yapılar üzerine daha çok gidilmesidir. Bununla beraber bölgemizi geleceğe taşırken gerekli inovasyon ve AR-GE çalışmalarını destekleyeceğimizi ifade etmek isteriz. Üniversitemiz ile birlikte ortak çalışmalar yapmaktan duyduğumuz mutluluğu ise dile getirmekte fayda var. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor verimli olmasını diliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
 
İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Umur Korkut Sevim konferans ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “45 farklı üniversiteden 200’e yakın akademisyen kamu ve özel sektörden çalışanlar 140 a yakın bildiri sunacaklardır konferansımız boyunca. Biraz sonra sunacağımız Hatay özel oturumu ile de Hatay’ın deprem riskini öğrenme Hatay’ın yolcu taşımacılığı için çözüm önerilerini dinleme, tarihi kent dokusunu inceleme ve İskenderun Körfezi’nin temizliği için yapılması gerekenler ile ilgili bir araştırmanın detaylarını görme imkânı elde edeceğiz. Konferansımızın gerçekleşmesinde emeği geçen düzenleme ve bilim kurullarına konferans sekretaryasına konferansımıza katılan bizi değerli bilgileri ile aydınlatacak olan kıymetli konuşmacılarımıza, sayın Rektörümüz başta olmak üzere, Bölümümüz öğretim elemanlarına ve desteklerini esirgemeyen İTSO’ya ve DOĞAKA’ya çok teşekkür ederiz” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Prof. Dr. Umur Korkut Sevim başkanlığında gerçekleştirilen Hatay Özel Oturumu’nda Hatay’ın deprem riskinin incelenmesi konulu sunumu ile iste Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semir Över, Hatay’ın yolcu taşımacılığı ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerini Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan Muhammed İkbal Polat, güncel koruma yaklaşımları kapsamında tarihi kent dokusunun incelenmesi üzerine HMKÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mert Nezih Rifaioğlu ve oturumun son sunumu olarak İskenderun Körfezi konusunda İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz, bilgilerini dinleyenlerle paylaştı. Açılış konuşmalarının ardından, desteklerinden ve katılımlarından dolayı İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yılmaza ve konuşmacılara plaket takdim edildi ve sunumlara geçildi.
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş