Skip Navigation Links

Yapılan Kesintilere Açıklama Geldi

İskenderun Türk - Eğitim Sen Hatay 2'nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, öğretmenlerin maaşından kesilen 0,30 ve 0,50 kuruşu araştırdıklarını ve bunun üzeri

Ekonomi   A+a-

İskenderun Türk – Eğitim Sen Hatay 2’nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, öğretmenlerin maaşından kesilen 0,30 ve 0,50 kuruşu araştırdıklarını ve bunun üzerinde durduklarını belirtti.

Türk – Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Akça yaptığı açıklamada “Konu ile ilgili olarak sorumlu sendikacılık anlayışımız gereğince gerekli inceleme ve araştırmalar yapılmaya başlanmış ve Üyelerimizden gelen bilgi ve belgeler incelendiğinde 2010 yılında 0,60 kuruş olarak ekderslerden kesinti yapıldığı görülmüştür. Mayıs ayı içerisinde Ocak-Şubat-Mart aylarının ekders ücretlerinde yapılan kesintiler ise 1,80 TL. olarak Öğretmenlerimizin banka hesaplarına yatırıldığı da tespit edilmiştir. Rakam küçük gibi görülebilir, ancak 3000 öğretmenin görev yaptığı düşünüldüğünde çok büyük bir rakam oluşmaktadır. Bunun 2010 yılında olduğu gibi geçmişe dönük yıllarda da bulunduğu düşünüldüğünde 250-300 Milyar gibi bir rakama tekabül etmektedir. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmelerde olayın boyutunun çok yönlü olarak araştırılması gerektiğini, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü ve hesabın yatırıldığı bankaların araştırılması gerektiği ile ilgili bilgiler verilmiştir. İskenderun Kaymakamımız Sayın Cemil AKSAK’tan usulsüzlük ile ilgili araştırmanın yapılmasını ve sorumluların biran önce tespit edilmesini talep ediyoruz. Çünkü bu konunun hassas bir konu olduğunu düşünüyoruz. Öğretmenlerimizin maaş ve ekdersleri üzerindeki şaibelerin ortadan kaldırılmasını istiyoruz” diyerek bu konu hususunda sorumlu sendikacılık anlayışımızda öğretmenlerin maaşlarını kontrol etmelerini sağlayacaklarını söyledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet