Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Büyükşehir Deniz Temizliği İçin Görev Başında..

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan deniz temizleme tekneleri İskenderun Körfezi’nde göreve başladı.

Büyükşehir Deniz Temizliği İçin Görev Başında..

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan deniz temizleme tekneleri İskenderun Körfezi’nde göreve başladı.
Günlük iki ton atık temizleme kapasiteli tekne Arsuz ile Erzin ilçeleri arasındaki sahil bandında yaz mevsimi boyunca çalışmalarını sürdürecek.
Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan iki deniz temizleme teknesinden biri Samandağ ile Arsuz ilçeleri arasında, diğeri ise Arsuz, İskenderun ve Erzin ilçeleri arasındaki sahil şeridinde görev yapacak.
Geçen yıl 1200 ton atık toplanarak deniz kirliliğine karşı önemli bir hizmet yerine getirilmişti.
Deniz kirliliğinin önlenmesi amacıyla görev yapan teknelerin hizmet açısından önemine değinen vatandaşlar, Büyükşehir’in çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ifade ettiler.
Büyükşehir yetkilileri, vatandaşların da deniz kirliliğine neden olacak davranışlardan kaçınarak çalışmalara destek olabileceklerini ifade etti.
Özellikle katı atıkların (naylon poşet, karton, plastik veya teneke içecek kutuları vs.) denize atılmaması konusunda uyarılarda bulunan yetkililer, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar