Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MKÜ'de Mezuniyet Coşkusu..

Hatay MKÜ'de 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni öğrenci ve velilerin yoğun katılımıyla coşku ve heyecan içinde gerçekleşti.

MKÜ'de Mezuniyet Coşkusu..

Eğitim   A+a-

 Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni öğrenci ve velilerin yoğun katılımıyla coşku ve heyecan içinde gerçekleşti.
Mutluluk ve hüzne sahne olan mezuniyet törenine Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen, Genel Sekreter Doç. Dr. Erhan Yengil, il protokolü, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni, üniversiteyi birincilikle bitiren Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencisi Sema Yücelen’in tüm mezun öğrenciler adına konuşma yapmasıyla devam etti. Yücelen, konuşmasında eğitim süreci boyunca kendilerine her türlü desteği sağlayan ailesine ve öğretim üyelerine teşekkür etti.
Üniversite birincisinin konuşmasının ardından kürsüye konuşmasını yapmak üzere Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya geldi.
Konuşmasına törene katılan protokolü ve velileri selamlayarak başlayan Rektör Kaya: “1992 yılında kurulan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi çeyrek asırı devirmiş, bölgedeki önemli üniversitelerden biridir. Tüm öğrencilerimize en iyi seviyede ve en iyi kalitede eğitim vermekteyiz. Öğrencilerimiz hem bilimsel olarak hem de insani olarak Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinden çok şeyler öğrenmişlerdir. Öğrencilerimizin geleceklerinin aydınlık olmasını diliyorum. Öğrencilerim gelecekte önemli yerlerde önemli vazifelerde bulunacaklardır. Sayın veliler, sizler büyük fedakarlıklar içinde maddi manevi, iyi günde kötü günde çocuklarınızın arkasında durdunuz. Gördüğünüz gibi hepsi pırıl pırıl kaliteli insanlardır. Bizler bu öğrencileri yetiştirmekten gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen öğretim üyesi arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Üniversitemiz adını aldığı Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır şekilde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya’dan sonra ise Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan bir konuşma gerçekleştirdi. Erol Özkan yapmış olduğu konuşmada mezuniyet törenlerinin mezun olan öğrencilerin en mutlu günü olmasının yanı sıra büyük fedakarlıklarda bulunan anne babalar ve öğrencileri yetiştiren öğretim üyeleri için de çok önemli bir gurur günü olduğunu belirtti. Mezun olan öğrencilerin mezun oldukları okulun ismine uygun şekilde bu ülkenin kalkınması, güçlenmesi ve modernleşmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerine inandığını sözlerine ekledi.
Yapılan konuşmaların ardından mezun oldukları bölümlerde dereceye giren öğrencilere temsili diplomaları ve hediyeleri verildi. Belge ve hediye takdiminin ardından mezun olan 3 bin 500 öğrencinin keplerini havaya atmasıyla coşku ve sevinç doruk noktasına ulaştı.
Mezuniyet töreni, Antakya Devlet Konservatuvarının vermiş olduğu konser ile sona erdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar