Skip Navigation Links

İskenderun Gençlik ve Spor Müdürü Mega Radyo'nun Konuğu Oldu

İskenderun Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel Mega Radyo’nun canlı yayın konuğu oldu.

İskenderun Gençlik ve Spor  Müdürü Mega Radyo'nun Konuğu Oldu

Spor   A+a-

Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu, teknik yapımcılığını Ozan Aktaş ve Mustafa Mert’in gerçekleştirdiği, ‘Gençlik ve Spor’ konulu ‘Panorama’ programına konuk olan İskenderun Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, 7’den 70’e herkesi spora davet ederek, “Ailelerimiz çocukları ve gençleri spora teşvik etmeli! Anneler, eşler çok önemli. Çocuklarınızı, gençlerinizi, eşlerinizi sizler spora teşvik edeceksiniz. Çünkü sportif faaliyetler çocuklarımızın her türlü kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlıyor” dedi.
 
Ailelerin çocukları ve gençleri spora teşvik etmesi gerektiğini önemle vurgulayan Gündel, “Velilerimiz çocuklarımızı her türlü sportif faaliyetlere getirsinler. Sporu hem gençlerimiz ve hem de velilerimiz arasında yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Yetenekli gördüğümüz çocuklarımızı kulüplerimize yönlendiriyoruz. İskenderun bu konuda canlı, özellikle yaz aylarında birçok branşta kurslarımız var. Burada velilerimizin gençlerimizi desteklemesi lazım! Küçük çocuklarımızın turnuvalarında sahamız ful dolu, velilerimiz çok ilgi gösteriyor. Ama gençlerimize çok fazla ilgi gösterilmiyor. Seyircisiz oynadıkları zaman bile oluyor. Velilerimiz gençlerimizi gelip desteklesinler.
 
 
Gençlerimiz böylece her türlü kötü alışkanlıklardan uzak dursun. Sosyalleşsin, arkadaşlarıyla iletişim kursun, kaynaşsın. Spor salonlarımız gençlerimizin her türlü kötü alışkanlıklardan uzak duracağı yer. Çünkü kafasını spora veren genç sağlıklı bir gençtir. Özellikle günümüzde çocuklarımız teknoloji bağımlısı halinde ve ben buna çok üzülüyorum. Kesinlikle çocuklarımızı spora yönlendirelim. Yönlendirdiğiniz zaman burada Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun çok güzel bir demeci var. ‘Bir çocuk çantasını hazırlamaya çalışıyor, antrenmana gitmek için koşturuyorsa, annesi onun peşinden ayakkabısını, şortunu arıyorsa bu çocuk düzgün bir çocuk, amacı olan bir çocuktur” demişti. Ailelerimiz çocukları ve gençleri spora teşvik etmeli! Anneler, eşler çok önemli. Çocuklarınızı, gençlerinizi, eşlerinizi sizler spora teşvik edeceksiniz. Sportif faaliyetler çocuklarımızın her türlü kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlıyor. Bu sadece spor değil, tiyatro olabilir, müzik olabilir. Çocuklarımızı muhakkak bu tür faaliyetlere yönlendirin” dedi.
 
Gündel, “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Kasapoğlu geçtiğimiz aylarda Hatay ziyaretinde İskenderun’a uğradı, üniversitemiz içerisine yapılacak stadyumun yanı sıra bazı projelerin müjdesini vermişti. İskenderun halkı spora çok meyilli ancak kış aylarında birçok branşta müsabakalara ev sahipliği yapıyoruz. Burada kulüplerin faaliyetlerinin yanı sıra resmi müsabakalar yapılmakta. Bu yüzden antrenman sahalarına ihtiyacımız bulunmakta. İskenderun Belediyemizin böyle bir çalışması var. Buradan onun müjdesini vereyim. Birkaç tane antrenman salonu, kapalı çok amaçlı spor salonu ve futbol sahaları yapılacak” dedi.
Gündel, “Tesislerimizde her türlü okul, kulüp, analig, ünilig vb. müsabakalar yapılmakta olup, söz konusu müsabakalar içinde okul ve kulüp takımlarımız tesislerimizi kullanmakta. Kurumumuz bünyesinde yaz ve kış spor okulları ücretsiz olarak yaklaşık 17 branşta halkımıza hizmet vermektedir. Ulusal bazda birçok turnuvayı kentimize getirdik. Birçok ilden binlerce sporcumuz burada müsabakalara katıldı. Buda kentimize hem turizm ve hem de ekonomik anlamda artı kazandırdı. Ulusal bazda turnuvalar yine ilçemizde yapılma devam edecek. Gençlik ve Spor ilçe müdürlüğü olarak amacımız çocuklarımızı, gençlerimizi spor kültürü ile kaynaştırmak, sporcu ahlakını aşılamak, kötü alışkanlıklardan ve kötü arkadaşlardan uzak durmalarını sağlamak” dedi.
 
Birçok projeye de imza attıklarını belirten Gündel, “SODES projesi ile Hatay valiliğimizin destekleriyle maddi durumu yerinde olmayan ailelerimizin çocuklarına ücretsiz yüzme kursu ile 1.500 çocuğumuz havuzla tanışıp yüzme sporunu sevmiş mutlu bir şekilde kurslarını tamamlamışlardır. Yine Türkiye geneli ‘yüzme bilmeyen kalmasın’ projesi ile ilkokul 3 ve 4. Sınıflardan toplamda yine 1.500 öğrencimize yüzme aktivitesi yapılarak, çocuklarımızın eğlenmesinin amaçlayan faydalı bir proje gerçekleştirdik. ‘Koşabiliyorsan Koş’ projesi ile 7’den 77’ye herkesin katıldığı çocuk, genç, yaşlı fark etmeksizin spor yapmayı amaçlayan ülke genelinde çok büyük ses getiren büyük bir proje gerçekleştirdik. Sporcu yetenek taraması ile Spor Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı çocuklarımızın hangi spor dalına yeteneği olduğunu ortaya çıkartan başarılı bir proje ile çevre ilçelerimizde 13.000 çocuğumuza yetenek taraması uygulandı. Pek çok branşta milli sporcu yetiştirmekteyiz” dedi.
 
İskenderun’da Okçuluk sporunu sevdirmek için kurslar düzenleyen ve bu kurslarına devam ettiklerini ifade eden Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Gündel, 7’den 70’e birçok kursiyerinin olduğunu ve vatandaşların okçuluk sporuna yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
Gündel son olarak gelecek hafta başlayacak olan Yaz Spor Okulları hakkında da bilgiler vererek gençleri spora davet etti; “İskenderun Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz Yaz Spor Okullarında yüzme, basketbol, voleybol, masa tenisi, badminton, karate, judo, teakwondo, atletizm, kick boks, okçuluk, futbol, jimnastik, güreş, boks ve yüzme kursları verilecek. Bu kurslarımızın içerisinde bakanlığımızın talimatlarıyla Türkiye genelindeki sadece yüzme kursları ücretlidir. Ailelerimiz ister İlçe Spor Müdürlüğümüze kapalı spor salonuna gelerek veya İskenderun Belediyesi’ne giderek bu kurslara çocuklarını kayıt yaptırabilirler. İskenderun’daki bütün tesisler kullanıma açık olacak” diye konuştu.
 
Gündel, son olarak İlçe Spor Müdürlüğü tüm personellerine özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, herkesi spora, sportif etkinliklere davet etti.
İskenderun Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Ferit Ali Gündel’in katıldığı, önemli bilgilerin paylaşıldığı “Gençlik ve Spor” konulu söyleşi programı, kentin tek radyosu Mega Radyo stüdyolarında gerçekleşti. Program FM bandı 97.7 frekansından, ayrıca aynı anda megaradyoiskenderun adresi üzerinden de canlı olarak yayınlandı. Program dinleyenlerden yoğun ilgi gördü.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet