Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HASİAD Heyeti Afrin'de..

Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu ve Üyeleri bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere Afrin’e gitti.

HASİAD Heyeti Afrin'de..

Ekonomi   A+a-

 Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu ve Üyeleri bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere Afrin’e gitti. Hatay Ticaret İl Müdürü Halit İmrek’in organizasyonu ile gerçekleşen programa Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Gökhan Alkan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve birçok sektörden alanında başarılı HASİAD üyesi iş insanları katıldı. Afrin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Nasır Hüsso ve Yerel Meclis Başkanı Muhammed Said Süleyman’ın Hasiad ekibini kapıda karşıladıkları ziyaretin ilk bölümü Afrin Sanayi ve Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleşti. Afrinli bir çok iş insanının da hazır bulunduğu toplantı, Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Gökhan Alkan’ın günün anısına Afrin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Nasır Hüsso ve Yerel Meclis Başkanı Muhammed Said Süleyman’a plaket ve hediye takdimi ile başladı.
Afrinli iş insanları ile bir arada olmaktan son derece mutluluk duyduklarını ifade eden Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Gökhan Alkan yaptığı konuşmasında:” Bölgenin ekonomi tabanlı en önemli sivil toplum örgütü olarak siz değerli iş insanı kardeşlerimizin yanında kendimizi evimizde hissettiğimizi belirtmek istiyorum. 24 yıllık tarihi olan bir derneğin yönetim kurulu ve üyelerimiz ile bugün buradayız. 12.dönem başkanlığını yaptığım Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneğimiz Hatay’ın toplamda yüzde 70 civarında ihracatını gerçekleştirmektedir. Sizleri daha yakından tanımak ticari ilişkilerimizi geliştirmek adına gıdadan sanayi sektörüne, mobilyacılığa, jeneratöre, inşaat sektörüne ve diğer alanlarda birçok başarılı işadamı ile birlikte bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Afrin'in yeniden yapılanma sürecinde Hataylı İş İnsanlarına öncelik verilmesi ve Afrin’de gümrük kurulması ile ilgili sürecin hızlandırılmasını iş dünyası olarak beklediğimizi ifade ederek aranızda olmaktan son derece mutlu olduğumuzu yineleyerek şahsım ve üyelerimiz adına misafirperverliğinizden dolayı şükranlarımız sunuyorum. ”dedi.
 
Afrin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Nasır Hüsso yaptığı konuşmasında: ” Afrin Sanayi ve Ticaret Odamız Zeytin Dalı operasyonunun tamamlanmasından bir yıl sonra kurularak faaliyetlerine başladı. Ekonomik kalkınma adına atılacak tüm adımları tüm kurumlarımız ile birlikte atmayı hedefliyoruz. Şu anda 216 kayıtlı üyemiz var bu sayısı kısa sürede 1000’e çıkarmayı hedefliyoruz. Zeytin Dalı bölgesini temsil eden ticaret ve sanayi odası olarak Hatay Ticaret İl Müdürümüz Halit İmrek ile birlikte yürüttüğümüz çalışma doğrultusunda buradaki firmaları belli kritere getirme çalışmamız tamamlandıktan sonra tüm bilgilerimizi Hatay sanayi ve ticaret odası, ilgili kurumlar ve sizlerle paylaşacağız. Bir ay önce kurulan Ziraat Odamız ile tarım ürünlerini daha sistematik bir biçimde ekerek ekonomiye katkı sağlayacağımıza inancımız tamdır. Yüzde 70’i zeytinyağı üzerine kurulu bir ekonomiye sahip Afrin bölgemizde 200 civarında zeytinyağı fabrikamız bulunmaktadır. Sabun fabrikalarımız, deri, tekstil alanında hazır giyim yapan atölyelerimiz mevcuttur. Bölgeye huzur ve güven sağlandıktan sonra zeytin dalı sınır kapısı açılması ile bizler için yeni bir dönem başlamıştır. En büyük beklentimiz sınır kapısının serbest olması neticesinde önceliğimiz olacak Hatay’la olan ticaretin daha kolay hale getirilmesidir. Ziyaretleriniz ile bölgeyi daha yakından tanıyacağınıza inanıyoruz. Her türlü yardıma ve desteğe hazırız bizlerle irtibat kurduğunuzda doğru insanlar ile çalışma konusunda sizlere yardımcı olacağımızı belirtmek istiyorum. Savaş sürecinde bize en fazla destek olan ve sahip çıkan Türkiye’den Allah razı olsun. Sayın Valimize, Ticaret Müdürümüze ve ilgili kurumlarımıza bize verdikleri desteklerden dolayı şükranlarımızı sunuyor, Burada bulunduğunuz için hepinize canı gönülden teşekkür ediyoruz. ”dedi.
 
Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği heyeti ziyaretin ikinci bölümünde Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat'ı makamında ziyaret etti. Oldukça faydalı görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Gökhan Alkan, kendilerini kabul eden Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat'a teşekkür ederek günün anısına plaket takdiminde bulundu.
 
Hatay’ın kıymetli iş insanlarını Arfin’de konuk etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat yaptığı açıklamasında: ”20 Ocak 2018 tarihinde başlayan ve 57 gün sonra tamamlanan Zeytin Dalı Harekâtından sonra bölgede yaşam normale dönmüş ve bölge terörden arındırılmıştır. Bölge terörden arındırıldıktan sonra tekrar hayatı normal akışına döndürmek adına bir Türk görevlilerin koordinatörlüğünde dizi çalışmalar yapılmıştır. Alt yapı, Eğitim, Sağlık ve Sosyal hizmetler gibi tüm toplumu ilgilendiren faaliyetleri karşılamaya çalışan Yerel Meclis ve alt komisyonlarının yaptıkları çalışmalarda kendimizi danışman olarak tanımlıyoruz. Zeytin dalı diye adlandırdığımız Afrin ile birlikte 7 tane ilçe teşkil ettik. 350.000 kişinin yaşadığı bölgede her türlü ihtiyacın karşılaşması için girişimlerde bulunmaktayız. Bölgenin güvenliği Emniyet ve Jandarma kuvvetlerimizin danışmanlığında şurta diye tanımladığımız birlikler tarafından sağlanmaktadır. Hatay’ın her yönü ile ilgiliyiz. Bölgede 250 okul 43 000 öğrenci var. Sağlık konusunda Afrin’de 13 branşta hizmet veren 80 yataklı bir hastanemiz Cinderes bölgesinde askeri bir hastanemiz mevcut. Bölgenin en önemli sorunu elektrik ve bu konuda yapılan çalışmalar neticesinde kısa bir zaman sonra bölgeye elektriği vereceğimizi belirtmek istiyorum. Şuan elektrik ihtiyacı jeneratörler ile karşılanmaktadır. Ticaret burada hayatın vazgeçilmezi ve sizlerin de ziyaret amacı olan bölge ile ticaret konusunda ilgili kurumlarımız ile yardımcı olmak adına elimizden geleni yapacağız. Ziyaretinizden dolayı tekrar hepinize teşekkür ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum. ”dedi.
 
Zeytin dalı operasyonunun finalinde Türk Bayrağının dikildiği tarihi hükümet binası önünde Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat ve HASİAD üyelerinin toplu fotoğraf çekimi ile ziyaret programı son buldu. Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Gökhan Alkan, Afrin programlarına yapmış oldukları katkılardan dolayı Hatay Valiliği’ne, Ticaret İl Müdürü’müz Sayın Halit İmrek’e ve güvenliklerini sağlayan tüm Emniyet Kuvvetlerimize HASİAD adına teşekkür etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar