Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

NASIRLI ELLERDEN FİNALE 6 Çivi 1 Denge

Nuran Yılmaz Çok Programlı Lisesi 6 Çivi 1 Denge oyuncağı ile Türkiye finallerine kaldı…

NASIRLI ELLERDEN FİNALE 6 Çivi 1 DengeWeb
TV

Eğitim   A+a-

 NASIRLI ELLERDEN FİNALE
6 Çivi 1 Denge
 
Hatay’ın Arsuz İlçesinin başarılı öğretim kurumlarından Nuran Yılmaz Çok Programlı Lisesi, 6 Çivi 1 Denge oyuncağı ile Türkiye finaline kaldı.
Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri Hülya Zeynep Lök ve Ahmet Yalnız’ın danışman öğretmenleri Zekiye Kına ile birlikte tasarladığı 6 Çivi 1 Denge oyuncağı, kız-erkek, büyük-küçük herkesin oynayabileceği, eğitici, öğretici, sıkmayan, azim aşılama özelliğine sahip.
Nuran Yılmaz Çok Programlı Lisesi Müdürü Feremez Balaman, öğrencilerinin danışman öğretmenleri Zekiye Kına ile birlikte tasarladıkları oyuncağın Türkiye’de ilk 3’e girmesini umut ettiklerini ve ardından da patentini alarak seri üretim için zemin hazırlayacaklarını söyledi. Feremez Balaman, 6 Çivi 1 Denge oyuncağının Öğretmen Zekiye Kına’ya bir inşaat ustası tarafından çocukluğunda yapıldığını belirterek, günümüz çocuklarını teknoloji bağımlılığından kurtarmak adına önemli olduğunu ifade ederek, Öğretmen Zekiye Kına ve öğrenciler Hülya Zeynep Lök ve Ahmet Yalnız’ı başarılarından dolayı kutladı.
Öğretmen Zekiye Kına’nın anlatımıyla özel bir anısı olan 6 Çivi 1 Denge oyuncağının duygusal hikayesini hep birlikte örnek alalım…
 
 
 
NASIRLI ELLERDEN FİNALE
6 Çivi 1 Denge
 
 
İnşaatta çalışan elleri nasırlı usta bir soru sordu çocuğa:
-“6 çivi üzerinde 1 çivi durur mu?”
Durur elbette ama nasıl?
 
Böyle başladı finale kalan oyuncağımızın hikayesi. Ahşap bir oyuncak yapılmalıydı. Üretime uygun, maliyeti az, zararsız, ergonomik... Aynı zamanda eğiten, öğreten bir oyuncak olmalıydı. Bu oyuncakla kız-erkek, büyük-küçük, yaşlı –genç ayırt etmeden herkes oynayabilmeliydi. Günümüzün hastalığı dijital bağımlılığa alternatif olmalı, oynayan kişiye yılmama, pes etmeme ve azmi aşılamalıydı.
Oyuncağımızın ilk yapımına ardıç ağacı kullanıldı. Denge sağlanamadığı için bu deneme başarısızlıkla sonuçlandı. Yapılan fikir alışverişi ve beyin fırtınasıyla problemler tespit edildi ve bunlara çözüm yolları arandı. Sonunda daha hafif olan ıhlamur ağacı kullanılarak yeniden deneme yapıldı. Sonuç olumluydu.
Oyuncağımız her yaştan kişiye denetilerek test edilmeliydi. Yaklaşık 800 kişiyle deneme yapıldı ve oyuncağın istenilen özellikleri taşıdığı görüldü.
Türkiye elemelerini geçen 6 Çivi 1 Denge oyuncağı Ankara’daki yarışmaya davet edildi. Jüri tarafından oynandı ve oyuncağımız beğenildi.
Sonuç: 6 Çivi 1 Denge oyuncağı Türkiye genelinde ilk 50’ye girdi. Final sergisine katılmaya hak kazandı. Hedef, Türkiye genelinde ilk 3’e girebilmek.
Yıllar önce küçük çocuğun eğlenceli vakit geçirmesini sağlayıp şimdi pırıl pırıl gençlerimizin yaratıcılığını ateşleyen elleri nasırlı inşaat ustası; Allah rahmet eylesin, ruhun şad olsun, huzur içinde uyu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NASIRLI ELLERDEN FİNALE 6 Çivi 1 Denge videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş