Skip Navigation Links

Söylenecek Sözümüz Değiştirecek Gücümüz Var!

Kadın mühendisler Birinci İskenderun Yerel Kadın Kurultayında buluştular

Söylenecek Sözümüz Değiştirecek Gücümüz Var!Web
TV

Gündem   A+a-

 Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İskenderun İlçe Koordinasyon Kurulu, üye kadın mimar ve mühendislerle 1. İskenderun Yerel Kadın Kurultayı´nı gerçekleştirdi.
 
Kurulun Kadın Çalışma Grubu´nun ev sahipliğinde TMMOB İskenderun Makina Mühendisleri Odası salonunda yapılan kurultay öncesi açıklama yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Ayten Dolançay, genel kurultay öncesi yapılan yerel kurultaylar süreci hakkında bilgiler verdi.
Ayten Dolançay açıklamasında, sorunların kadın bakış açısıyla çözümü noktasında bir çalışma içinde olduklarını belirterek, ‘Söylenecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var” dedi.
Makine Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Makina Mühendisi Aylin Genç de yaptığı açıklamada, birinci kadın kurultayında Adana bölge başkanlığının verdiği desteğe teşekkür etti.
Kurultayın 1. oturumunda Şükran Kablan Yeşil Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, Av. Muhal Leventeli İkikardeş ile Av. Merve Gündoğdu Türkiye´de güncel ve sistematik politikalarla kadının itibarsızlaştırılması ve kadına yönelik şiddetle mücadele konularını değerlendirdi. Ziraat Yüksek Mühendisi Ayten Dolançay´ın TMMOB´de kadın örgütlenmesi üzerine konuştuğu ikinci oturumun ardından kurultay, Serbest Kürsü olarak adlandırılan genel değerlendirme ile sona erdi.
 
 
 
Söylenecek Sözümüz Değiştirecek Gücümüz Var! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet