Skip Navigation Links

O Eski Ramazan’lar Şehir Kulübü’nde…

İskenderun Şehir Kulübü, düzenlediği etkinliklerle bölgenin sosyal dokusuna değer katmaya devam ediyor.

O Eski Ramazan’lar Şehir Kulübü’nde…Web
TV

Gündem   A+a-

 İskenderun Şehir Kulübü, düzenlediği etkinliklerle bölgenin sosyal dokusuna değer katmaya devam ediyor.
Sosyal ve kültürel etkinlikleriyle adından sıkça bahsettiren İskenderun Şehir Kulübü, geçtiğimiz ay düzenlediği Bahar Festivali başarısının ardından, üyelerine iftar daveti vermek yerine, yok olmaya yüz tutmuş gelenekleri canlı tutmak adına Ramazan Şenliği düzenledi.
Geçmişle geleceği buluşturan Ramazan Şenliği, unutulmaya yüz tutmuş gelenekleri günümüze taşımakla kalmayıp, çocuklara izletilerek geleceğe taşınması için önemliydi.
“Nerede o eski Ramazanlar?” diye hayıflanmaya, dert yanmaya gerek yok, çok da kolay organize edilen eski Ramazan şenliklerinde, geçmişle geleceği buluşturmak oldukça anlamlı ve değerli olsa gerek…
Yüzlerce üyesine çocuklarıyla birlikte o eski Ramazan güzelliklerini tadtıran İskenderun Şehir Kulübü’nü kutlamak lazım…
Feshane tadında düzenlenen Ramazan Şenlikleri’nde, kurulan standlarda geçmişte olduğu gibi ikramlar yer aldı ve bir çok sanatsal değeri çok yüksek gelenek üyelere sergilendi.
Daha çok çocuklara yönelik düzenlenen etkinliklerde, sadece kitaplarda geçen Nasrettin Hoca, Hacivat Karagöz, Semazen gösterisi, ateş şovu, Ramazan Davulcusunun okuduğu maniler ve daha bir çok etkinlik büyük beğeni topladı.
Geçmişle geleceği buluşturan Ramazan Şenliği’nde, iftarlık çorba ve döner ikramı, pamuklu şeker, elma şekeri gibi, geçmişte çocukların aileleriyle birlikte gittiği Ramazan Şenlikleri’nde vazgeçilmez olan ürünler de büyük ilgi gördü.
Hacivat Karagöz oyununu çimlerin üzerinde açık havada izlemek keyfini aileleriyle birlikte yaşayan çocukların mutluluğu görülmeğe değerdi.
Hayatlarında ilk kez semazen gösterisi ve Hacivat karagöz oyunu izleyen çocuklar, geçmişte kısa bir yolculuk yaparken oldukça heyecanlıydılar.
İskenderun Şehir Kulübü Başkanı Semir Yıldız yaptığı açıklamada, “kurulduğumuz günden bugüne Ramazan aylarında artık gelenekselleştiğini düşündüğümüz İftar Programları düzenledik. Ama bu sene farklı olsun istedik. Ramazan’ın, Ayı’ın bir günü, bir iftara sığdırılmaması gerektiğini, aslında o aya anlam verenin inançlarımız kadar unutulmaya yüz tutan geleneklerimiz olduğunu hatırladık.
Hani sıklıkla sorulan bi soru vardır ya ; Nerede kaldı o eski Ramazanlar diye !!! İşte , o eski Ramazan’ların kültürünü bu sene kulübümüzde yaşatmaya karar verdik. Dedik ki ; Hem geleneklerimiz yaşasın hem de çocuklarımız bu ruhu unutmasın . Bu bilinç ve düşünce ile hazırladık Ramazan Şenliğimizi. Standlar kurduk. İftarlarını yapmak isteyen üyelerimiz için çorba, döner sunumları hazırladık. Lokmalar döktürdük. Çocuklarımız için çeşit çeşit ikramlıklar hazırladık. Çocuklarımızın yüzlerindeki tebessüm bizler için çok kıymetli.
Gece için çok güzel de bir program organize ettik. Semazenlerin seması ile başladı, gecemiz Hacivat &Karagöz orta oyunu, Ateş Gösterisi ve Palyaço Etkinlikleri ile sürdü. Gecenin finali Yetenek Sizsiniz de Sahne alan Sihirbaz Dux’ün Sihirbazlık Gösterisi ile son buldu.
İki gün olarak hazırlanan Ramazan Şenliğimize tüm üyelerimizi bekleriz...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
O Eski Ramazan’lar Şehir Kulübü’nde… videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet