Skip Navigation Links

'En büyük zenginlik vicdanı rahat uyuyabilmektir'

Her konuda görüşlerini aktaran Züher Yazar'dan önemli nasihat: 'En büyük zenginlik vicdanı rahat uyuyabilmektir'

Ekonomi   A+a-

Bölgemizin yakından tanıdığı isimlerden Züher Yazar, uzun yıllardır Hatay Günsas Seyahat işletmeciliği ve de son yıllarda sosyal yaşama sunduğu katkıyla çok seviliyor.
Mütevazı, insan odaklı hizmet anlayışı, yardımseverliği ve de sevgi dolu yüreğiyle ilkelerinden taviz vermeyen renkli bir kişilik Züher Yazar..
“Akşam yastığa başımı koyduğumda eğer vicdanım rahatsa, bu benim en büyük zenginliğim” diyor Züher Yazar ve ekliyor: “Nereli olduğundan çok kendini İskenderun’lu hisseden herkes bu memlekette taş üstüne taş koymalıdır. Çünkü, başka İskenderun yok! Bizlerin en büyük sermayesi olan güzeller güzeli şehrimizi, gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmalı ve kalkınması için elimizden geleni yapmalıyız.”

Siyasetin içinde doğdu ama uzak duruyor..
Çocukluğundan bu yana siyasetin içinde olmasına rağmen, siyasete mesafeli duran, doğrunun, iyinin yanında olmayı tercih eden Züher Yazar, koca çınar uzun yıllar CHP’den il genel meclis üyeliği yapmış Ali Yazar’ın oğlu ve CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar’ın kardeşi.
Çok yönlü kişiliğiyle anlatması çok uzun satırlar alsa da, Züher Yazar’ı tek kelimeyle ifade etmek mümkün aslında: ‘Adam gibi adam!’

“Yatırımcı işçiyi İskenderun’dan almıyor!”
İskenderun’da siyasetten ekonomiye, eğitimden sosyal yaşama kadar bir çok konuda görüşlerini paylaşan Züher Yazar, bölge ekonomisinin kalkınması için olmazsa olmazları sıralarken, doğuştan teşvikli bir şehir olan İskenderun’da sanayinin önemine, bunun yanı sıra Arsuz yöresinde de turizme yatırım yapılmasının önemine işaret ediyor.
Bölgede gelişen sanayiye paralel işsizliğin hala sürüyor olmasını, yatırımcının kendi memleketinden veya değişik illerden işçi alımı yapmasına bağlayan Züher Yazar, İsdemir’de çalışan İskenderunlu işçi sayısının her şeyi gösterdiğine de dikkat çekiyor.


“Yatırım cenneti İskenderun”
Yatırımcıların her zaman desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Yazar’a göre; İskenderun’da her türlü yatırımı yapmak mümkün. Yatırım alanlarını sıralayan Züher Yazar, “İskenderun’dan Payas yönüne doğru demir-çelik sanayi gelişirken, Karaağaç ve Arsuz yöresi turizm ve tarım yatırımlarına çok müsait alanlar. Arsuz’da başlayan ‘Mavi Tur’ tekne gezintileri yine turizme katkı sağladı. Değişik il ve ilçelerden ortağı olduğum Zinde Turizm’e rezervasyon ilgisi çok büyük. Mavi tur a katılanlar bakir koyları, yeşil ile mavinin bütünleştiği sahilleri görünce hayran kalıyorlar. Aynı zamanda yayla turizmi de doğal kaynak sularının bolca bulunduğu dağlarımızda yapılabilir. İskenderun’u çok yönlü cazibe merkezi haline getirmek, önceliği yerli yatırımcıya vermek suretiyle yabancı yatırımcıyı da canından bezdirmemek gerekir. Bu şehir hepimizin, her metre karesi çok değerli, her metrekaresinden bereket fışkırıyor” dedi.

Liman ve öğrenci iki gelir kapısı
Bir tarafta yatırım bekleyen limanı, diğer yanda ise bacasız sanayi üniversitenin İskenderun’a dönüşünü değerlendiren Züher Yazar, “Limanın eski yıllarda olduğu gibi faal hale gelmesi, uluslar arası ticaretin merkezi olması için konteyner yatırımı şart. Nakliye sektörünün İskenderun’a neler kazandırdığını uzun yıllar boyu hepimiz gördük. Kesildiğinde de ekonominin nasıl çöktüğünü de yaşıyoruz. İyi ki fakültelerimiz geri döndü. Binlerce öğrencinin İskenderun’a katkısı her alanda hissediliyor. Biz otobüs şirketleri işletmecileri bunun faydası ilk zamandan bu yana gördük. Fakülteler de olmasaydı şehir esnafı yitip gidecekti. Değişik sektörlerde yatırımlar hız kazanmalı ve üniversite öğrencilerinin beklentilerine cevap veren ortamlar oluşturulmalıdır. Yurt sorunu çözülmelidir. Kentimizin tanıtımı için öğrencilerimize iyi bakmalıyız. İskenderun hakkındaki olumsuz kanaatler öğrenci sayısının azalmasına ve de kentin reklamının çok yönlü olarak olumsuz etkilenmesine neden olacaktır” diyerek görüşlerini aktardı.

 


“Bakir koylar değerlendirilmeli”
Turizm yatırımları konusunda çok can sıkıcı durumlar söz konusu olduğuna dikkat çeken Züher Yazar, Arsuz yöresinde hiç bilinmeyen bakir koylar olduğunu hatırlatarak, turizm yatırımlarıyla birlikte denizden de para kazanılabileceğine vurgu yaptı.
Arsuz’un uzun yıllardır turizme pansiyonlar düzeyinde hizmet verdiğine dikkat çeken Yazar, 5 yıldızlı otel ihtiyacının en kısa sürede giderilmesinin önemine işaret etti.


“Siyaset insan odaklı olmazsa olmaz”
İskenderun’da siyasal yaşama ilişkin de görüşlerini aktaran Züher Yazar, insan odaklı siyaset anlayışının yerleşmesi ve de hizmetlerin bu yönde yapılması gerektiğine dikkat çekti. İnsan odaklı siyasetin toplumun geneline eşit hizmet anlamına geldiğini belirten Yazar, “İster belediye başkanı ol, istersen milletvekili, insanlarına gerekli önemi ve hizmeti göstermelisin. İskenderun Belediye yönetimi şu anda iyi çalışıyor. Bu konuda eleştirmek için çok erken.. Kim gelseydi farklı bir şey olmayacaktı. Her yönetim değişikliğinde sistemin oturması için biraz zamana ihtiyaç vardır. Eskisinden çok daha iyi bir yönetim olduğunu söyleyebilirim” dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet