Skip Navigation Links

TÜRSAB ve İSTUDER’in ‘Güçbirliği’ Ses Getirdi!

İskenderun Turizm Derneği (İSTUDER) İle Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) yönetimlerinin Bölge turizmi için oluşturduğu

TÜRSAB ve İSTUDER’in ‘Güçbirliği’ Ses Getirdi!

Gündem   A+a-

güçbirliği platformu ortak çalışmalarına hızlı başladı.
Çalışmalar kapsamında ilk toplantıda genel değerlendirmeler ve istişarelerle Bölge turizmini masaya yatıran Hatay Turizm çalışma platformu, sorun ve çözüm odaklı yol haritasını belirleyerek ara vermeden ziyaretlerine başladı.
TÜRSAB Hatay Yöre Temsil Kurulu başkanı Reşat Mursaloğlu ve üyeleri ile İSTUDER yönetim kurulu başkanı Sabahattin uygun ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan Hatay Turizm Çalışma Platformu heyeti ilk ziyaretlerini İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’e ve akabinde İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya gerçekleştirdiler. Hatay ve İskenderun Turizmi için belirlenen sorun ve talepleri ileten heyeti kabul eden Kaymakam Yönden ve Başkan Tosyalı bölge için Güçbirliği oluşturan Turizmcileri tebrik ederek taleplerini olumlu karşıladılar ve destek sözü verdiler.
HADO İskenderun’a Yakışacak
İlk olarak İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’e ziyaret eden TÜRSAB ile İSTUDER başkan ve üyeleri nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini ve görevinde başarı dileklerini ilettiler. Ziyarette Hatay’ın ve bölge turizminin güncel durumu ve yapılması düşünülen projeler üzerinde duruldu. Öncelikli olarak HADO Projesinin İskenderun merkezli olmasını ve içinde kent müzesi, gastronomi evi gibi yapıların barındığı İskenderun Evi projelerinin hayata geçirilmesi talep ettiler. Kendisinin de daha önce Muğla’nın Didim ilçesinde görev aldığını ve turizme çok sıcak baktığını belirten Kaymakam Yönden geliştirilecek projelerin destekçisi olacağını belirterek İskenderun’un da turizm ile birleşince daha güzel bir kent olacağını söyledi.
Sahile Gastronomi Sokağı
Heyet daha sonra İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı’yı makamında ziyaret etti. 31 Mart’ta gerçekleşen mahalli idareler seçiminde İskenderun’un belediye başkanı seçilen Fatih Tosyalı’ya hayırlı olsun diyen İSTUDER ve TÜRSAB üyeleri yeni görevinde başarılar dilediler. Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette İskenderun turizminin sorunları da masaya yatırıldı. HADO projesi, Deniz Akvaryumu, İskenderun evi, Sahil kordon boyu elektrikli fayton tur ringi projesi gibi konular konuşuldu.
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı turizmin İskenderun’u canlandıracağını, kendi hedeflerinin de İskenderun’u 24 saat yaşanabilir bir kent haline getirmek olduğunu belirtti. İskenderun Turizm Derneği (İSTUDER) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Hatay Yöre Temsil Kurulu üyelerinin taleplerini olumlu karşılayan Başkan Tosyalı, sahil şeridi boyunca yapılacak düzenlemeler ile hem İskenderunlu vatandaşlar, hem de turistler için cazibe merkezi oluşturacaklarını ifade etti. HADO projesi için Büyükşehir Belediyesi'nin makul talep ve işbirliğine de açık olduklarını, destekleyeceklerini ifade eden Başkan Tosyalı Kent Gastronomi Evi ve Gastronomi Sokağının İskenderun sahilindeki barınağın yanında, eski balıkhanenin yerine yapılması için gerekli çalışmaların yapılacağını da müjdeledi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet