Skip Navigation Links

Rektör Canda'ya sahip çıkın ve destekleyin.

Yabancı Sermaye Derneği Genel Sekreteri Mustafa Alper:Rektör Canda'ya sahip çıkın ve destekleyin.

Ekonomi   A+a-

Yabancı Sermaye Derneği (YASED) Genel Sekreteri Mustafa Alper “Dünyada ve Türkiye’de Uluslar arası Yatırımlar” konusunda konferans verdi.
Genel Sekreter Alper konferans da yabancı sermayenin sanıldığı kadar zararlı olmadığını, toptan karşı çıkmanın ülkelere bir yarar sağlamadığını belirterek “kamuoyunda yanlış ve eksik bilgiden kaynaklanan bazı endişeler var. Bu endişelerin yersiz olduğunu düşünüyorum. Örneğin bu endişelerden biri karlarını yurt dışına götürmeleridir. Kazandığı parayı götürmesinden doğal ne olabilir. Daha kötüsü kendi zenginlerimizin dış ülke bankalarında yüz milyar doları var. Bunların onlardan ne farkı var.
Yabancı sermaye ülkelerin kalkınmasında önemli rol oynuyor. Bizim yapmamız gereken şu olmalıdır. Yasal boşluk bırak Mamak ve sıkı denetlemek.
Değişik konularda konferans vermek için sıklıkla değişik üniversitelere gidiyorum. Bu öğretim döneminde 25 üniversiteye gittim. Gelişmekte olan üniversiteler arasında en etkileyici olanı Mustafa Kemal Üniversitesi. Olağan üstü başarılara imza atmış. Bu gelişmede Rektör Şerefettin Canda’nın büyük katkısı olduğunu inanıyorum. Çünkü az gelişmiş ülkelerde kurumların, şirketlerin gelişmesinde kişilerin rolü çok önemli. Ülkemizde de öyle. Başarılı birçok şirket, sahibi ölünce ölüyor. Sivil toplum kuruluşları da öyle. TEMA Vakfını düşünün. İlk kurucuları bırakınca etkinliği azaldı. Üniversiteyi bunlardan ayıramayız.
Üniversitesinin “Ortadoğu’nun Sağlık Merkezi Olacağız” hedefi iddialı hedeftir. Bunu söylemek kolay değil. Rektör Canda’yı bu hedefinden dolayı kutluyorum. Türkiye uluslar arası sağlık merkezi olma yolundadır. Mustafa Kemal Üniversitesi de Ortadoğu’nun sağlık merkezi niye olmasın.
İnanın gerçekten heyecanlandım. Konferans verdiğim üniversiteler içinde iç dinamiği yüksek üniversite görmedim. Mustafa Kemal Üniversitesi dışında. Buraya Kahraman Maraş’tan geldim. Rektörünüze sahip çıkın ve destekleyin. Bu sözümün ne kadar anlamlı olduğunu çevre üniversiteleri dolaşarak kavraya bilirsiniz”.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet