Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Samandağ Sahiline Uyarıcı Levhalar Yerleştirildi

Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın işbirliği ile

Samandağ Sahiline Uyarıcı Levhalar Yerleştirildi

Yerel   A+a-

Samandağ’ın Deniz, Çevlik ve Meydan Mahallelerinde halkı bilgilendirici levhalar yerleştirildi.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri sahil boyunca herhangi bir ateş yakmanın, mangal yakmanın veya sahile çadır kurmanın yasak olduğunu belirten levhaları Samandağ sahiline yerleştirerek vatandaşlara uyarıda bulundular.
Yapılan çalışmalarla ilgili Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürü Önder Şimşek tarafından yapılan açıklamada; “ Belediye başkanımız Av. Refik Eryılmaz’ın talimatları ile yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Samandağ sahilinde koordineli bir çalıştırma gerçekleştirdik.
Daha önce, gerek belediye başkanımızın gerekse Kaymakamımızın talimatları doğrultusunda Çevlik ve deniz sahilinde kaldırımlarda koyulmuş ya da derme çatma biçimde yerleştirilmiş baraka türünde yapılan bütün seyyar satıcıları tamamen temizledik.
En son Kaymakamımız Murat Kütük te özellikle sahil boyunca herhangi bir ateş yakmanın, mangal yakmanın yasak olduğunu ayrıca sahile çadır kurmanın veya masa sandalye gibi eşyaların da kuma atılmasının yasak olduğuyla ilgili telkinlerde bulunmuşlardı.
Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler hafta sonu beraber çalışarak, sahilde olabildiğince mangal yaktırmadık. Bununla ilgili vatandaşlarımızı da mağdur etmemek adına da Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte Çevlik – Deniz ve Meydan sahilimizde levhalamalar yaptık. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için sahilde çadır kurmanın, ateş ve mangal yakmanın yasak olduğunu belirten uyarı levhalarımızı sahile, vatandaşlarımızın görebilecekleri noktalara yerleştirdik. “ ifadelerine yer verdi.
Şimşek; “ Amacımız Kaldırımları Daha Aktif ve Uygun Kullanmak”
Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce yapılan diğer çalışmalara da değinen Zabıta Müdürü önder Şimşek; “ Yaptığımız diğer bir çalışma da çarşı merkezinde bazı marketlerin yapmış oldukları merdivenlerin kaldırım hattında olduğunu tespit ettik. Bunlarla ilgili de İmar Müdürlüğümüze bağlı ekiplerce oradaki noktalarımızı belirledik ve kaldırım ihlali olan yerlerde merdivenleri kaldırdık. Çevlik’te bir marketimizin merdivenini kaldırımdan kaldırdık. Çarşı merkezinde de bir tane maketimizin merdivenlerinin neredeyse %80’i kaldırım hattındaydı, o merdivenleri de kaldırarak kaldırımı vatandaşlarımızın kullanımına açtık.
Bizim vatandaşlarımızdan, esnafımızdan tek bir beklentimiz var. Biz; Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak amacımız asla ama asla vatandaşa ceza yazmak değildir. Bizim amacımız kaldırımları daha aktif, daha uygun bir şekilde vatandaşlarımızın kullanımına açmayı sağlamaktır.
Belediye Başkanımız Av. Refik Eryılmaz’dan aldığımız talimatlar doğrultusunda vatandaşlarımızın kaldırımları olabildiğince etkin ve rahat bir şekilde kullanabilmeleri için kaldırım düzenlemeleri gerçekleştirdik. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız bizlere yardımcı olsunlar.
Lütfen yanlış anlaşılmalara mahal vermeyelim. Sahada çok farklı olaylarla karşılaşıyoruz. Bizim vatandaşlarımızın ekmeği ile oynama gibi bir derdimiz yok. Vatandaşlarımız ve esnafımız ne yazık ki bizlere çok ciddi anlamda sıkıntılar yaşatmakta. Lütfen birbirimizi anlayalım, birbirimize yardımcı olalım. O kaldırımda bizim, sizin, hepimizin çocukları yürüyecek. Allah muhafaza birilerinin başına bir şey gelir ise bunun hesabını kimse veremez. Herkes sınırını kaldırımın dışına taşıyacak. Vatandaşlarımız meyvesini, sebzesini kaldırımda değil dükkanının içinde satacak.” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar