Skip Navigation Links

Halk Bankası yine can simidi oldu..

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası İTSO ile Halkbank arasında devam eden protokol yeniledi.

Ekonomi   A+a-

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası İTSO ile Halkbank arasında devam eden protokol yeniledi. İki kurum arasındaki protokolü İTSO Başkan vekili Müfit Tennioğlu ile Halkbank Bölge Müdürü Menderes Cihaner imzaladı.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Meclis Başkanı Mehmet Binbay, Halkbank’ın tabana yayılmış bir banka olduğunu ve orta ölçekli işletmelere yönelik çalıştığını söyledi.
Halkbank yetkililerinden faiz oranlarının biraz daha indirmelerini isteyen Binbay; “Halkbank küçük ve orta ölçekli işletmelere 6 ay vade tanıyor, ödeyemediğinde de takibe alıyor. Kriz ortamında özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler daha da zor günler geçiriyor. Buna bir çare bulmak gerekir. Küçük ve orta ölçekli teşebbüslerin bankasısınız, bu hizmeti daha uygun şartlarda yapmalısınız. Mevduatın %60 kadarını kredi olarak kullandırıyorsunuz. Bankalar, piyasayı rahatlatmak amaçlı mevduatın daha fazlasını kullandırmalı. Bankalar daha rahat davranırsa kriz ortamında işletmeler de biraz daha rahatlar” diye konuştu.
KOBİ’lerin ana bankası olduklarını söyleyen Halkbank Bölge Müdürü Menderes Cihaner de; “Üreten Türkiye’nin bankasıyız. Krizde bir takım önlemler alındı. Halkbank’ın ilk aldığı önlem, kredi takibe alma yetkisini şubelerin elinden almak oldu. Kredi alıp ödeyemeyen işletme, ödeyemeyeceğini, yapacak bir şeyi kalmadığını söylediğinde takibe alınıyor. Kredilerin yeniden yapılandırılması devam ediyor. İTSO ile yenilediğimiz protokole göre de, üyelere 500 bine kadar 36 vadeyle kendi kaynaklarımızdan kredi sağlıyoruz” dedi.
İTSO Başkan Vekili Müfit Tennioğlu ile Halkbank Bölge Müdürü Menderes Cihaner yeni dönem için protokolü yenileyen imzaladı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet