Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İnmede İlk Üç Saat Hayati Önem Taşıyor!

‘10 Mayıs Dünya İnme Önleme Günü’ nedeniyle açıklamada bulunan İskenderun Gelişim Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Meral Üzel,

İnmede İlk Üç Saat Hayati Önem Taşıyor!

Sağlık   A+a-

inmenin en sık beyinde damar tıkanıklığı ile kendini gösterdiğini ifade ederek, ilk üç saatin hayati önem taşıdığını vurguladı.
İnmede ilk saatlerde yapılan müdahalelerin yüz güldürücü sonuçlar verdiğini ifade eden Uzm. Dr. Meral Üzel, “Halk arasında felç olarak bilinen inme; sıklıkla beyinde damar tıkanıklığı veya kanama sonucunda oluşan bir olaydır. İnme ile birlikte aniden; konuşma bozukluğu, kol ve bacaklarda uyuşma veya güç kaybı, görme bozukluğu gibi şikâyetler görülmeye başlar. İnmenin oluşumu ise çoğunlukla; kontrolsüz diyabet, kontrolsüz hipertansiyon, kolesterol, sigara gibi nedenlerden kaynaklanmaktadır. İnmede ilk saatler bizim için çok önemlidir. Hastalar; konuşma güçlüğü, dilde ağırlaşma, kol veya bacakta güç kaybı gibi durumları fark ettikleri anda, ilk üç saati aşmadan acil servise gelmeleri hayati önem taşıyor. Böylelikle, yapılacak müdahale ile hasta, engelsiz ve sağlıklı yaşamaya devam edecektir” açıklamasında bulundu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş