Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan İbrahim Gül; “Biz T.C.'yi Kalbimizde de Yaşıyoruz”

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Belen Belediyesinin eski yol olarak tabir edilen caddedeki giriş kapısını vatandaşların kullanımına açarak,

Başkan İbrahim Gül; “Biz T.C.'yi Kalbimizde de Yaşıyoruz”

Belen   A+a-

üzerine T.C Belen Belediyesi tabelasını astırdı.
Son günlerde ülke gündemini fazlasıyla meşgul eden kurum tabelalarındaki T.C. ibaresinin kaldırılması ya da tekrar yazılması polemiği devam ederken, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, T.C. Belen Belediyesi tabelasını astırarak, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.
Başkan Gül;
Türklerde çok eski zamanlardan beri var olan karakteristik özelliğimiz olan bağımsızlık duygusunun oluşması ve gelişmesinin temelinde bozkır kültürü ile harmanlaşmış olmamızdır. Türklerin atlı göçebe hayat tarzını benimsemesi ise, özgür bir yapıya sahip olmamızdandır, diyerek kısa bir bilgi sunmak istiyorum.
"Almanya ve müttefikleri safında 1. Dünya Savaşına katılan Osmanlı Devleti, yenilgiyi kabul ederek, İngiltere ve müttefikleriyle 30 Ekim 1918’de Mondros Mütarekesi olan işgal anlaşmasının imzalaması, akabinde bağımsızlığını kaybetmesiyle başlayan ve Gazi Mustafa Kemal Paşanın bu işgali kabullenmeyişle devam eden kurtuluş mücadelemizin başında, Mustafa Kemal, “Vatanın tamamiyeti, milletin istiklali tehlikededir. Milletin istiklalini gene milletin azmi ve kararı kurtaracaktır." Diyerek yaktığı bağımsızlık ateşinde, Anadolu'yu yurt yapmış ve bağımsız yaşamaya mecbur olan asil halkımız bu işgale karşı çıkması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde destansı bir mücadeleyle Ay Yıldızlı bayrağımızı, yazdığı destansı mücadeleyle göndere çekmesi, muhteşem bir bağımsızlık öyküsüyle Türkiye Cumhuriyeti Devletini tarih sahnesine çıkaran Türk Milleti, bağımsızlığa olan inancıyla yaptığı mücadele, hiçte kolay olmadı.
Türk Milletinin, Cumhuriyetin şanlı geçmişini hiçbir zaman unutmayarak, geleceğe güvenle bakan, emperyalist güçlerin bölücü ve yıkıcı emellerine ulaşmaması için kurulan Cumhuriyet'in sonsuza dek yaşatılması bizlerin ortak sorumluluğudur.
İşte bizlere düşen de vatanımız Türkiye Cumhuriyetini, Ay Yıldızlı Al Bayrağımızı, Camilerde Okunan Ezanımıza olan bağlılığımızı, son nefesimize kadar korumak ve kollamaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizi, bizlere bu güzel vatanda yaşama fırsatı veren ve kanının son damlasına kadar mücadele eden Anadolu halkını, saygıyla anıyorum. İfadelerini kullandı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar