Skip Navigation Links

4. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür Sanat Buluşması

8-12 Mayıs 2019 tarihlerinde aralarında İskenderun’un da bulunduğu Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye, Antakya, Fethiye, Demre, Kaş, Tarsus

4. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür Sanat Buluşması

Kültür Sanat   A+a-

8-12 Mayıs 2019 tarihlerinde aralarında İskenderun’un da bulunduğu Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye, Antakya, Fethiye, Demre, Kaş, Tarsus ile birlikte beş il ve beş ilçede eş zamanlı kültür-sanat şöleni gerçekleşecek. Şair, araştırmacı-yazar Bilsen Başaran’ın onur konuğu olduğu bu sanat buluşmasının bu yılki teması “Umut her yerde”.
Bu yıl da Mersin Merkezli etkinliklerin genel koordinatörlüğünü Ferhat İşlek, dönem sözcülüğünü F. Saadet Bilir yapıyor. İskenderun Temsilcisi Mehmet Berkyürek, Antakya Temsilcisi Mehmet Karasu, Adana Temsilcisi Mehmet Taşar, Osmaniye Temsilcisi Mustafa Bardak, Antalya Temsilcisi Nadire Sönmez, Fethiye Temsilcisi Coşkun Karabulut da kendi etkinlik alanlarında programlar planladı.
İskenderun Etkinliği Bilsen Başaran’la Başlayacak
Osmaniye’de yapılan açılış programının ardından İskenderun programı onur konuğu 9 Mayıs Perşembe günü Bilsen Başaran söyleşisi ile başlayacak. Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneği evsahipliğinde dört gün sürecek kültür-sanat etkinliğinin İskenderun Programı çerçevesinde, dört söyleşi, bir görsel sunum, bir dinleti yer alıyor.
10 Mayıs Cuma günü Doç. Dr. İhsan Ökten’in Tıp ve Sanat, Arap şair ve gazeteci Melek Mustafa ile eğitimci yazar Tunay Devrim’in Arap kadın Şairleri söyleşilerinin ardından yönetmenliğini Zafer Özgentürk’ün yaptığı Süveydiye’nin Çiçekleri belgesel gösterimi yapılacak.
Recep Yıldırım’ın anlatıcılığında İskenderun Deniz Çağdaş Musiki Derneği dinletisi Pazar günü 12.30’da başlayacak. Derneğimizin kurucu başkanı yazar ve yayıncı Kemal düz ile yazar Selma Yazar’ın Hala Okuyoruz konulu söyleşi 14.30’da gerçekleştirilecek.
Antalya’da, Antalya Kültür-Sanat Derneği (AYSAD) ile Akdeniz Üniversitesi; Adana’da, Yaşam Sanat Derneği; Osmaniye’de Ozanlar, Yazarlar ve Şairler Derneği (OSYAD); Antakya’da Aalen Kültür Sanat Derneği; İskenderun’da Ayna Kültür Sanat Derneği ile birlikteliğinde gerçekleşecek etkinliğin son günü Saimbeyli Obruk Şelalesi’ne kültür gezisi yapılacak.
Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneği çatısı altında İskenderun’daki kültür-sanat şölenine tüm halkımız davetlidir.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet