Skip Navigation Links

Kum Zambağı Koruma Altında

Kaymakam Musa Sarı ve Kaymakam Adayı Ökkeş Sefa Türkoğlu dünyada ve ülkemizde nesli tükenmekte olan Kum Zambağı bitkisini

Kum Zambağı Koruma Altında

Arsuz   A+a-

koruma amaçlı düzenlenen programa katıldı.
 
Arsuz Gökmeydan Mahallesi sahillerinde yetişen Tarım ve Orman Bakanlığınca Koruma altına alınan ve zarar verenlere ağır para cezalarıyla yaptırım uygulanan kum zambağı bitkisini koruma amaçlı çalışma başlatan Üçgüllük Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri kumsala uyarı tabelaları asarak, zambakların etrafını çitle çevirip çöpleri temizlediler.
 
Kaymakam Sarı; nesli tükenmekte olan kum zambaklarının Akdeniz sahillerini hem kokusuyla hem de görüntüsüyle süslediğini belirterek, zambakları korumak için ellerinden gelen çalışmayı yürüteceklerini belirtti.
Halkımızın ve denize giren vatandaşlarımızın da zambakların korunması ve onlara zarar verilmemesi konusunda hassasiyet göstermeleri gerektiğini belirterek öğrenci ve okul idaresini örnek davranışlarından dolayı kutladı.
 
Etkinliğe Kaymakam Musa Sarı, Kaymakam Adayı Ökkeş Sefa Türkoğlu, Tarım ve Orman Müdürü Serkan Yılmaz, teknik personel, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet