Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

‘Mavi Orman’ oyununu Bin öğrenciye sahnelediler…

‘Mavi Orman’ oyununu Bin öğrenciye sahnelediler…

‘Mavi Orman’ oyununu Bin öğrenciye sahnelediler…Web
TV

Kültür Sanat   A+a-

 ‘Mavi Orman’ oyununu Bin öğrenciye sahnelediler…
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Mavi Orman’ adlı çocuk oyununu dezavantajlı okullar ile öğrencilere sahneledi.
2018-2019 eğitim ve öğretim döneminde Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Mercan Korkmaz’ın Koordinesinde bir tiyatro grubu oluşturuldu.
 
 
 
12 yetenekli öğrenci uzun bir hazırlık dönemi geçirerek, İskenderunlu tiyatrocu Onur Sökmen’den profesyonel destek de alınarak hazırlandıkları ‘Mavi Orman’ isimli müzikli çocuk oyununu, İskenderun Gençlik Merkezi ile ortak yönetilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında, İskenderun Belediye Kültür Sarayında sahnelendi.
 
 
 
İskenderun’da dezavantajlı okullar ve öğrencileri seçilerek 4 seanslık gösterimde, yaklaşık 1.000 çocukla buluşturulan ‘Mavi Orman’ adlı oyunda minik izleyiciler hem keyifli dakikalar yaşadılar, hem de birbirinden anlamlı mesajlar aldılar.
 
 
 
Tiyatro grubu koordinatörü Edebiyat öğretmeni Mercan Korkmaz, Okul Müdürü Fatma Dursun’un desteğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında, ‘çocuklara bayram hediyemiz…’ diye nitelendirdikleri sosyal sorumluluk projesi vesilesiyle 1000 anaokulu ve ilkokul öğrencisini tiyatro ile buluşturduklarını söyledi.
Özellikle kentin dezavantajlı okulların öğrencilerini tiyatro ile buluşturduklarını vurgulayan Korkmaz bu organizasyonla öğrencilerini tiyatro konusunda donanımlı hale getirirken böylesine güzel bir projeye dahil etmiş olmaktan ötürü çok mutlu olduğunu da dile getirdi.
 
 
 
Öğrencilerinin ve ekibin çok başarılı bir iş ortaya koyduklarını sözlerine ekleyen Korkmaz ayrıca, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
 
 
 
 
 
 
‘Mavi Orman’ oyununu Bin öğrenciye sahnelediler… videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar