Skip Navigation Links

Mimar Sinanlılar Üstatlarını Andılar

Mimar Sinan’ı anma etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz konferansların ikincisi 26 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

Mimar Sinanlılar Üstatlarını Andılar

Kültür Sanat   A+a-

Dr. Yüksek Mimar Gülay Yedekçi ”Mimarlık ve Kent Politikaları” konusuyla, Dr. Yüksek Mühendis Mimar Doğan Hasol ”Mimarlık Denince…” konusuyla sunumlarını gerçekleştirdi.
 
Gerçekleştirilen konferansa Oda Başkanları, mühendisler, mimarlar, Akademisyenler, öğrenciler ve halkımız yoğun bir katılım gösterdi.
 
Dr. Yüksek Mimar Gülay Yedekçi konuşmasında: Kentlerimizin barınaklardan başlayarak, kent planlamasına kadar yaşanılan bütün çevrenin mimarlık olarak değerlendirilmesi gerektiğini, mimarlığın toplum için yapıldığını, kentin güncel sorunlarından insanların yaşamsal sorunlarına kadar her birinin politikayla doğrudan ilişkisi olduğunu, çünkü en basit örnekle kaldırımların yüksekliğine bile politika karar verebiliyorsa, mimarlığın ve insanlığın merkezinde kent politikaları olduğunu belirtti.
 
Dr. Yüksek Mühendis Mimar Doğan Hasol ise konuşmasında: “Mimar Sinan’ın yapılarını incelemek gerekir, fakat incelerken taklit etmemeliyiz. O dönemin mimarlığı tarım çağı mimarlığıdır. Tarım çağından sonra endüstri çağı başladı. Endüstri çağı da modern mimariyi beraberinde getirdi. Bugün ise bilişim çağındayız. Durum böyle iken 16. Yüzyıl camilerini, yapılarını vs. günümüze taklit etmenin pekte mantıklı bir yanı yoktur. Ayrıca her şeyden önce mimarlık ana bir sanattır ve hiçbir sanatta taklit olmaz” diye ifadelerde bulundu.
 
Konferans bitiminde konuşmacılara plaket takdiminde bulunularak, vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür edildi. Daha sonra Doğan Hasol kitaplarını imzaladı.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet