Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

‘Gelişim’ Seminerleri Devam Ediyor

İskenderun Gelişim Hastanesi, Merkez Bankası İskenderun Şubesi Personeline yönelik seminerlerine devam ediyor.

‘Gelişim’ Seminerleri Devam Ediyor

Sağlık   A+a-

Merkez Bankası personeli ile biraraya gelen Uzman Klinik Psikolog Yağmur Yazar ‘Depresyon’, Beslenme ve Diyet Uzmanı Betül Demir ise ‘Sağlıklı Beslenme’ konusunda katılımcılara bilgilendirmede bulundu.
“Depresyon tedavi edilebilir bir hastalıktır”
Konuşmasında, depresyonun belirtileri ve tedavi şekli hakkında açıklamalarda bulunan Uzm. Klinik Psikolog Yağmur Yazar, “Enerji kaybı, yorgunluk, odaklanmada zorlanma, uyku düzensizliği, iştah kaybı gibi belirtiler, iki hafta boyunca ve gün boyu sürüyorsa, bu depresyonun belirtisidir. Depresyon, tedavi edilebilir bir hastalıktır. En etkili tedavi yöntemi de ilaç ve psikoterapidir. Depresyon tedavisinde en önemli hedefimiz, şikâyet süresini kısaltmamızdır. Kendinizi daha iyi hissetmek adına; arkadaşlarınızla ve ailenizle duygularınızı paylaşabilir, umutsuzluğu hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Düzenli olarak yürüyüş ve spor yapın. İş yaşamınızda sıkıntı olduğunda, problemlerinizi eve taşımayın. İşten çıktıktan sonra zihninizi boşaltacak uğraşlar edinin. Daha pozitif bir bakış açısıyla, hayatımızda mutlu ve başarılı olabiliriz” dedi.
“Sağlıklı beslenerek hastalıklardan korunun”
Sağlıklı beslenme ile obezite, kalp ve damar hastalıkları, diyabet gibi önemli sağlık sorunlarından önemli ölçüde korunulabilineceğine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Betül Demir ise, “Obezite; aldığınız enerjinin, harcadığınız enerjiden fazla olması ve aradaki farkın yağ olarak vücudunuzda depolanmasıdır. Obezite, kronik ve önlenebilir bir rahatsızlıktır. Vücudun sağlıklı çalışabilmesi için, enerji alımı ile enerji harcaması dengede olmalıdır. Bu nedenle sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmek çok önemlidir. Sağlıklı beslenmeye adım adım başlayabiliriz. Kısa mesafeli yürüyüşler yapmak, su tüketimini arttırmak, rutin kan tahlillerini yaptırmak, markete aç gitmemek, ömür boyu sürdürebileceğiniz alışkanlıklar edinmek, sizi daha iyi hissettirecektir. Sağlıklı beslenerek, hastalıkların oluşma riskini önleyebilirsiniz. Kalp hastalığın en önemli nedeni diyabet ve obezitedir. Diyabetten korunmak için sağlıklı beslenmek önemlidir” açıklamasında bulundu.
Uzman Klinik Psikolog Yağmur Yazar ve Beslenme ve Diyet Uzmanı Betül Demir, sunumun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar